פאי קישואים ונענע

בחג השבועות יש שני כוכבים גדולים – עוגות גבינה ופשטידות. פלא שאני אוהבת את החג הזה? אני יודעת שאומרים שפשטידות, או אוכל חלבי בכלל, זה "אוכל של בנות" בניגוד לבשר שנחשב ל"אוכל של בנים" אבל אצלנו בבית כולם מתים על פשטידות, ולי יש רק אחים אז רק שתדעו שסטיגמות זה לא הכול בחיים.

ואם בסטיגמות עסקינן – קישואים סובלים מסוג מאוד משונה של סטיגמה – לא טובה ולא רעה. למל"ם הם קוראים לירק הזה, למרות שבפועל יש לו מלא אופי. במונחים של קורות חיים – הוא יודע לעבוד באופן עצמאי אך משתלב מצוין גם בעבודת צוות. הפעם, שידכתי אותו לנענע וגבינת חמד והם בהחלט עובדים טוב יחדיו.

אז, מוכנים להתחיל?

הכנת הקלתית – בקערה מערבבים 1/2 1 כוסות קמח, קורט מלח ו-100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות, עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (לא לעבד יותר מדי). מרדדים על משטח מקומח ואז מעבירים בעדינות לתבנית. מחוררים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג ואופים 20-15 דקות בחום 200 מעלות, עד שהבצק זהוב.

הכנת המילוי – במחבת עמוקה שמים מעט שמן זית ובצל אחד, חתוך לחצי ואז לפרוסות. מטגנים עד שמתחיל להזהיב.

מוסיפים 5 קישואים/זוקיני חתוכים למקלות עבים.

מקפיצים עד שהקישואים מזהיבים גם הם.

בקערה נפרדת מערבבים 1 גבינת חמד מגוררת יחד עם 1 מיכל שמנת לבישול, 2 ביצים שלמות, 2 כפות נענע קצוצה פלפל שחור (אני לא מוסיפים מלח כיוון שלגבינת החמד יש מליחות שבעיני מספיקה).

מוסיפים את הקישואים ומערבבים.

שופכים את המילוי על הקלתית.

אופים בחום 180 מעלות כ-45-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומקבלת צבע זהוב-שחום יפה.

בתיאבון!

פאי קישואים ונענע
לקלתית-
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביו
1 ביצה שלמה
קורט מלח

למילוי-
1 בצל בינוני, חתוך לחצאי פרוסות
5 קישואים/זוקיני חתוכים למקלות עבים
1 מיכל שמנת
1 גבינת חמד מגוררת
2 ביצים
2 כפות נענע קצוצה
פלפל שחור
שמן זית

אופן הכנה:

  1. הכנת הקלתית – בקערה מערבבים את הקמח, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (לא לעבד יותר מדי).
  3. מרדדים על משטח מקומח ואז מעבירים בעדינות לתבנית.
  4. מחוררים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג ואופים 20-15 דקות בחום 200 מעלות, עד שהבצק זהוב.
  5. הכנת המילוי – במחבת עמוקה שמים מעט שמן זית ואת הבצל. מטגנים עד שמתחיל להזהיב . מוסיפים את הקישואים וממשייכם להקפיץ עד שהקישואים מזהיבים גם הם.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את  הגבינה, השמנת, הביצים, הנענע ופלפל שחור.
  7. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
  8. שופכים את המילוי על הקלתית ואופים בחום 180 מעלות כ-45-40 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומקבלת צבע זהוב-שחום יפה.

מקווה שתהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “פאי קישואים ונענע

  1. פינגבאק: קרוקומבוש – מגדל פחזניות ממולאות בקרם פטיסייר | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *