עוגת קפה, אגוזים וקינמון

אני רוצה להתחיל ולומר שפישלתי ופישלתי בגדול. כבר יותר מחצי שנה שמורקייק ואני מנסות להיפגש לסשן אפייה משותף, ועד שסוף סוף הצלחנו לגמרי הפלתי את הכדור, כמו שאומרים. מסתבר שכל המטרה של שת"פ של בלוגריות/ים זה כדי שיהיה אפשר להעלות מלא תמונות לאינסטוש – ובעוד שמורקייק בהחלט מילאה את חובתה הבלוגרית, אני העליתי בקושי תמונה אחת, וגם זה רק אחרי שהיא הסבה את תשומת לבי לעניין. באמת שלא ידעתי (בכל זאת זהו השת"פ הראשון שלי), אבל חוסר ידיעה לא פוטר מאשמה. Mea culpa.

את מורקייק אני מעריצה עוד הרבה לפני שפתחתי את הבלוג (וואו, זה גורם לה להישמע ממש זקנה, למרות שהיא צעירה ממני באיזה חצי עשור לפחות), וזכיתי להכיר אותה בזכות הפרויקט של כחומר ביד הבלוגר. האמת – ציפיתי לפגוש לווייתן. בבלוג שלה (ובפייסוש ובאינסטוש…) היא תמיד מתארת את עצמה כשמנמודה רק בלי החלק של החמודה, ככה שציפיתי לפגוש מישהי גדולה מהחיים ביותר ממובן אחד. אני לא יכולה לומר לכם כמה הופתעתי כאשר פגשתי אותה בפועל באחד המפגשים של חברי הפרויקט. במקום XL פגשתי מישהי P, שמנמודה רק בלי החלק של השמנה.

לפחות זה היה החלק היחידי שהתנגש עם הדמיון שלי – כי במציאות, כמו בבלוג שלה, היא בחורה מגניבה, שנונה, מצחיקה בטירוף והרבה יותר מוכשרת ממה שהיא מציגה את עצמה (באפייה, בצילום [אני חבה לה כמה מהתמונות היותר יפות בפוסט הזה], ובחיים בכלל).

אז מה עשינו יחד, אם תוהים? ובכן, ניצלנו את חומר הגלם החודשי של "כחומר" כדי לאפות מתכונים קינמוניים במיוחד – מהצד שלי עוגת קפה בחושה, פשוטה וטעימה, עם מלית וקראסט של תערובת אגוזים וקינמון, ומהצד שלה מאפי צימט שזה בעצם סקונס עם צ'נקים קינמוניים מדהימים (באמת! לא הפסקתי לאכול מהם במשך כמה ימים – מזל שהצלחתי למתן את עצמי כדי לא לסיים הכול ביום הראשון).

והנה תמונה לראייה:

הם רק נראים תמימים…

אגב, כדי לראות את כל יתרת המתכונים שמשתתפים בפרויקט (פוקי קינמון ושוקולד לבן, פאמפקינג ספייס לאטה, עוגת בראוני קינמון, מייפל ופקאן, לחמניות הפתעה בקינמון, עוגת שוקולד, קינמון וקרמל ומה לא!!!) רק לחצו על המלה קינמון.

אז, מוכנים להתחיל?

כל התמונות הנ"ל צולמו ע"י מורקייק – אמרתי לכם שהיא מוכשרת…

עוגת קפה, אגוזים וקינמון
לבלילה –
200 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס סוכר חום
3 ביצים שלמות
1/2 2  כוסות קמח
1 אבקת אפייה
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס קפה חזק מאוד (או אספרסו קצר אחד)

למילוי/קראסט –
1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1/3 כוס סוכר חום
1 כפית גדושה קינמון

אופן הכנה:

  1. במיקסר עם וו מטרפה מקציפים יחד את החמאה ושני סוגי הסוכר עד קבלת קרם אוורירי וחלק.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומקציפים כדקה בין ביצה לביצה.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה והקפה.
  5. מקציפים עוד דקה-שתייים עד קבלת מסה אחידה.
  6. בקערה נפרדת מערבבים את האגוזים הקצוצים יחד עם הסוכר והקינמון.
  7. משמנים תבנית אינגליש קייק רחבה (או 2 תבניות אינגליש קייק רגילות).
  8. שופכים חצי מכמות הבצק ומשטחים באופן אחיד.
  9. שופכים מעל, באופן שווה, חצי מכמות תערובת האגוזים. חשוב להשאיר מעט מהשוליים ללא התערובת, כדי שהעוגה לא תתפרק לאחר האפייה בשל השכבה המפרידה.
  10. שופכים מעל את יתרת הבצק ומשטחים באופן אחיד, ומפזרים מעל את יתרת האגוזים.
  11. אופים בחום 170 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה אפויה (בודקים ע"י מבחן הדקירה).
  12. מחכים שהעוגה תתקרר לפני שחותכים 🙂
  13. העוגה נשמרת מחוץ למקרר כמה ימים (בחורף – בקיץ עדיף להכניס למקרר).
  14. בתיאבון,

מקווה שתהנו,
טליה

ולקינוח – הנה כמה תמונות של מאפי צימט המדהימים של מורקייק (המתכון כאן):

הכנת הצ'אנקים של הקינמון (קינמון צ'יפס)

תודו שהגלגלת אופנוע הזאת מגניבה בטירוף! עכשיו דמיינו מה זה להיות בבית שלה…

רגע לפני הציפוי והכניסה לתנור

הדבר היחיד שמשתווה לטעם מדהים של הסקונס האלה זה הריח שהם מפיצים בזמן האפייה…

6 תגובות בנושא “עוגת קפה, אגוזים וקינמון

  1. תקשבי, אפילו מחבר שלי אני לא מקבלת כל כך הרבה מחמאות! תודה!
    היה סופר כיף, ואת כבר יודעת מה חשבתי – ועדיין חושבת – על העוגה ההיסטרית שלך.

  2. הכנתי את העוגה אתמול ויצא ממש מעולה. האורחים התמוגגו, כולל הבררנים שבחבורה.
    המתכון הזה ללא ספק עומד להכנס לרפרטואר הקבוע אצלי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *