עוגיות קוקוס-תפוז

האמת? שכחתי כמה זה קשה לעבור דירה. אני לא מדברת רק על הקטע הפיזי של האריזה והפריקה (שהוא קשה בפני עצמו), אלא גם על הקטע הנפשי. באיזה שלב בחיים שלנו אנחנו הופכים להיות מחסן? רק כאשר צריך להתחיל לשים את כל הדברים שלנו בארגזים אנחנו קולטים כמה שטויות אנחנו צוברים בחיים. חלק שטויות שצברנו בדרך, חלק שטויות שקיבלנו מאחרים ואין לנו מושג למה לעזאזל אנחנו שומרים עליהם.

המעבר נותן לנו הזדמנות לעשות מיון – מה לשמור ומה לא, אבל לא רק של החפצים שלנו אלא נותן לנו הזדמנות להמציא את עצמנו מחדש.

כחלק מאותה "המצאה מחדש" אני מתכננת גם כמה שינויים בבלוג – הן במראה והן באופי המתכונים שיעלו בו, משהו שישקף יותר את "אני" עכשיו מאשר את "אני" כשהתחלתי את הבלוג הזה לפני שלוש שנים. השינויים האלה אומנם ייקחו קצת זמן, אבל נקווה שהכול יהיה לטובה.

בינתיים – הנה מתכון לעוגיות קלות ופשוטות להכנה, שמזכירות ניחוחות של חורף – עוגיות קוקוס תפוז. את העוגיות האלה, אגב, אפשר להכין במשך כל השנה. הסוד? בתקופת החורף דואגים לגרר קליפה של תפוזים יפים ולהקפיא אותה, ואז אפשר להשתמש בה במשך כל השנה. אפשר לעשות אותו הדבר לקליפות של לימונים ושל ליים, שעונתו קצרה ביותר.

אז, מוכנים להתחיל?

  1. מקציפים במיקסר עם וו בלון 200 ג' חמאה, 1 כוס סוכר סוכר וכפית תמצית וניל, עד קבלת קרם חלק ואוורירי.
  2. מנפים פנימה 2 כוסות קוקוס, 1/4 2 כוסות קמח, 1/2 כוס קרונפלור, קורט מלח, 1 אבקת אפייה ומוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד. מערבבים עוד 2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים במרווחים אחד מהשני. בעזרת האצבע יוצרים שקע בכל עוגיה (תוך כדי שמשטחים אותה מעט).
  4. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שמזהיבות מעט למעלה (הן מזהיבות הרבה יותר למטה).

מחכים שיתקרר לחלוטין לפני שמכניסים לקופסה אטומה. העוגיות נשמרות כשבועיים.

בתיאבון!

עוגיות קוקוס-תפוז
200 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קוקוס
1/4 2 כוסות קמח
1/2 כוס קרונפלור
קורט מלח
1 אבקת אפייה
קליפה מגוררת מתפוז אחד

אופן הכנה:

  1. מקציפים במיקסר עם וו בלון את החמאה, הסוכר והווניל, עד קבלת קרם חלק ואוורירי.
  2. מנפים פנימה את כל החומרים היבשים ומוסיפים את קליפת התפוז. מערבבים עוד 2 דקות, עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. יוצרים מהתערובת כדורים ומניחים במרווחים אחד מהשני. בעזרת האצבע יוצרים שקע בכל עוגיה (תוך כדי שמשטחים אותה מעט).
  5. אופים בחום 180 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שמזהיבות מעט למעלה (הן מזהיבות הרבה יותר למטה).
  6. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין מעבירים לכלי אטום. העוגיות נשמרות לפחות שבועיים.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *