בלוגולדת 2

וואו! אני לא מאמינה שעברו כבר שנתיים מאז פורסם הפוסט הראשון ב-Ex Cocina! כ"כ הרבה דברים קרו בשנתיים האלו – העליתי 165 רשומות שהכילו 185 מתכונים, סיימתי לעדכן את הלוח שנה הקולינרי, ואילו עמוד הפייסבוק של הבלוג גדל וגדל וכמעט הגיע ל-1000 עוקבים. בקיצור – כיף לי פה ונראה לי שאשאר בינתיים 🙂

בדומה לרשומת בלוגולדת משנה שעברה, גם הפעם אספר לכם מה היו עשרת הרשומות הנצפות ביותר בשנה האחרונה. אני חייבת להודות שחלק מהנתונים הפתיעו אותי, אבל עם מספרים אי אפשר להתווכח.

מקום עשירי: קאפקייקס קטיפה אדומה 

מקום תשיעי: כונאפה אגוזים

מקום שמיני: סלט מקלות 

מקום שביעי: דובשניות שקדים ופיסטוקים

מקום שישי: באק צ'וי מוקפץ

מקום חמישי: פודינג טפיוקה

מקום רביעי: ניו-יורק צ'יז קייק

מקום שלישי: עוגיות בננה פקאן פריכות

מקום שני: פטריות ממולאות

מקום ראשון: עוגיות מקרוד

מאוד התלבטתי אם לתת לכם גם את הרשימה של המתכונים האהובים עליי מהשנה האחרונה, אשר לא נכנסו לרשימה למרות שהכי הגיע להם (כמו למשל הנישנושי איילים, החיתוכיות תמרים וחלבה, עוגת השוקולד גינס, חמאת בוטנים ובננות, הקראמבל תפוחים ופירות יער, הטארט קרם פיסטוקים ודובדבנים, סדנת הסושי בשני חלקים, עוגיות החצי-חצי, העוף עם הפירות היבשים, הפול המצרי, הסמבוסק הממולא, או הפאן פרדו*), אבל במקום זאת – אתן לכם מתכון חדש: עוגיות חמאתיות ופריכות שמתמוססת בפה בטעמי קוקוס וליים – אתם לא תאמינו כמה שהן טעימות!

(*ראיתם מה עשיתי? אמרתי שאני לא אתן לכם רשימה ואז נתתי לכם רשימה – אני כ"כ מתוחכמת שזה מדהים)

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים 200 ג' חמאה רכה ו-3/4 כוס סוכר ומקציפים עד קבלת תערובת חלקה ואוורירית.

מוסיפים קליפה מגוררת משני לימוני ליים, מיץ סחוט מליים אחד, כפית תמצית וניל, 2 כפיות רום וביצה שלמה אחת ומקציפים כ-2 דקות עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.

מוסיפים 1/2 2  כוסות קמח, 50 ג' קוקוס וחצי כפית אבקת אפייה וממשיכים להקציף עוד כ-4-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך למגע.

מחלקים את התערובת ל-3, ובעזרת ניילון נצמד יוצרים 3 גלילים. שמים את גלילי הבצק על משטח ישר ומעבירים למקפיא לשעתיים.

מוציאים את הגלילים מהמקפיא, ובעזרת סכין חדה חותכים פרוסות דקות. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-10 דקות – עד שמזהיבים מעט בתחתית.

מניחים להתקרר לחלוטין לפני שמסירים מהתבנית.
שומרים בקופסה סגורה היטב.

עוגיות קוקוס וליים
200 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
קליפה מגוררת משני לימוני ליים
מיץ סחוט מליים אחד
1 כפית תמצית וניל
2 כפות רום
1 ביצה שלמה (L)
1/2 2 כוסות קמח
50 ג' קוקוס
1/2 כפית אבקת אפייה

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת חלקה ואוורירית.
  2. מוסיפים את הקליפה המגוררת, מיץ הליים, תמצית הווניל, הרום והביצה ומקציפים כ-2 דקות עד קבלת בלילה חלקה ואחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה וממשיכים להקציף עוד כ-4-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך למגע.
  4. מחלקים את התערובת ל-3, ובעזרת ניילון נצמד יוצרים 3 גלילים.
  5. שמים את גלילי הבצק על משטח ישר ומעבירים למקפיא לשעתיים.
  6. מוציאים גליל מהמקפיא, ובעזרת סכין חדה חותכים פרוסות דקות. מסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-10 דקות – עד שמזהיבים מעט בתחתית.
  8. מניחים להתקרר לחלוטין לפני שמסירים מהתבנית.
  9. שומרים בקופסה סגורה היטב.

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “בלוגולדת 2

  1. פינגבאק: לוז לוז סיטואיישן | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *