עוגת קוקוס וסולת מושלגת

עוגת קוקוס וסולת מושלגת 1זהו. הנה עולה לו הפוסט האחרון לחודש הראשון באתגר הצבעים הגדול. חודש שלם שהיה כולו לבן. אז מצד אחד עמדתי באתגר של חודש שלם עם מאכלים בצבע לבן בלבד, ועמדתי גם בחלק של לפחות 3 מתכונים בחודש (זהו החמישי – ווהו!), אבל למרות התוכניות, יצא לי להכין רק מנות ראשונות/ קינוחים, ולא מנה עיקרית, אלא אם נחשיב את פשטידת הכרובית, רוקפור ומרווה כמנה עיקרית (ולגמרי אפשר – זוהי ארוחת ערב נהדרת, לצד סלט ירוק).

כדי לסיים את החודש עם טעם מתוק בפה, הכנתי עוגת קוקוס וסולת מושלגת – הכי לבן שיש. העוגה הזאת היא שילוב של עוגת סולת ועוגת טרס לצ'ס. תחשבו על בסבוסה, אבל עם חלב מרוכז ממותק. וזה בעצם מה שהכנתי בגדול – עוגת קוקוס וסולת, שאותה הרטבתי ב"סירופ" שעשוי מחלב וחלב מרוכז ממותק, ומעל שמתי קצפת קוקוס ועוד קוקוס לקישוט.

כן, זוהי עוגה מושחתת וממש לא דיאטטית, אבל היי – אנחנו חוגגים פה!

אז, מוכנים להתחיל?
שלב 1מתחילים מהכנת העוגה – בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – 1 כוס קמח, 1 כוס סולת,
1 כוס קוקוס, 1 אבקת אפייה וקורט מלח.

שלב 2

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים 4 ביצים שלמות יחד עם 1/2 כוס סוכר, כ-4-3 דקות, עד קבלת קרם בהיר ותפוח.

שלב 3

מוסיפים 1 כפית תמצית וניל וגביע שמנת החמוצה ומקציפים עוד דק-שתיים, עד שנטמעים בתערובת.

שלב 4

שלב 5

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים כף אחר כף, עד שהכול נטמע בתערובת.

שלב 6

בקערה נפרדת ממסים 200 ג' חמאה בסיר או בפולסים במיקרו.

שלב 7

שלב 8

מוסיפים בזרם איטי את החמאה המומסת לתערובת ומקפלים אותה פנימה, עד שמתקבלת בלילה אחידה והומוגנית.

שלב 9

שופכים לתבנית קפיצית משומנת (במעט חמאה).

שלב 10

אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות – עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב מלמעלה (בנוסף, דוקרים עם סכין כדי לוודא שהיא אפויה).

שלב 12

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ (סוגשל) – שופכים לקערה פחית של חלב מרוכז ממותק. ממלאים את הפחית בחלב רגיל ומוסיפים לחלב המרוכז. שופכים בנוסף עוד 1/2 כוס חלב (סה"כ פחית + 1/2 כוס). מערבבים עם מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה.

שלב 11

כאשר העוגה יוצאת מהתנור יוצרים בה חורים בעזרת שיפוד או צ'ופסטיק.

שלב 13

שופכים את הסירופ לאט לאט כשהעוגה עוד חמה, ונותנים לסירופ להיספג בעוגה. 

שלב 14מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בצד, ואז (אם רוצים) מעבירים לצלחת הגשה.

שלב 15

מכינים את הקרם – לתוך קערת מיקסר עם וו מטרפה שופכים 1 מיכל שמנת מתוקה, את החלק הקרמי בלבד של פחית קרם קוקוס* ושקית אחת של פודינג וניל. מקציפים כמה דקות, עד קבלת קרם יציב.
*אפשר לנצל גם את החלק הנוזלי בסירופ – במקום 1/2 כוס החלב הנוספת שמים את נוזלי הקוקוס.

שלב 16

שלב 17

מצפים את העוגה בקרם ומפזרים מעל מעט קוקוס לקישוט.

עוגת קוקוס וסולת מושלגת 2

בתיאבון!

קיצור-01

עוגת קוקוס מושלגת

לעוגה –
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 אבקת אפייה
קורט מלח
4 ביצים שלמות
1/2 כוס סוכר
1 שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
200 ג' חמאה מומסת

לסירופ –
1 מיכל חלב מרוכז ממותק
1 מיכל + 1/2 כוס חלב

לציפוי –
1 פחית קרם קוקוס (רק החלק המוצק)
1 שמנת מתוקה
1 שקית פודינג וניל
מעט קוקוס לקישוט

אופן הכנה:

  1. מתחילים מהכנת העוגה – בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים – הסולת, הקמח, הקוקוס, אבקת האפייה והמלח.
  2. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-4-3 דקות, עד קבלת קרם בהיר ותפוח.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל ואת השמנת החמוצה ומקציפים עוד דק-שתיים, עד שנטמעים בתערובת.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים כף אחר כף, עד שהכול נטמע בתערובת.
  5. מוסיפים בזרם איטי את החמאה המומסת ומקפלים פנימה לתוך התערובת, עד שמתקבלת בלילה אחידה והומוגנית.
  6. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות – עד שהעוגה מקבלת צבע זהוב מלמעלה (בנוסף, דוקרים עם סכין כדי לוודא שהיא אפויה).
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ (סוגשל) – שופכים לקערה פחית של חלב מרוכז ממותק. ממלאים את הפחית בחלב רגיל ומוסיפים לחלב המרוכז. שופכים בנוסף עוד 1/2 כוס חלב (סה"כ פחית + 1/2 כוס). מערבבים עם מטרפה ידנית עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  8. כאשר העוגה יוצאת מהתנור יוצרים בה חורים בעזרת שיפוד או צ'ופסטיק, ושופכים את הסירופ לאט לאט כשהעוגה עוד חמה, ונותנים לסירופ להיספג בעוגה.
  9. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בצד.
  10. מכינים את הקרם – לתוך קערת מיקסר עם וו מטרפה שופכים 1 מיכל שמנת מתוקה, את החלק הקרמי בלבד של פחית קרם קוקוס* ושקית אחת של פודינג וניל.
    *אפשר לנצל את החלק הנוזלי בסירופ – במקום 1/2 כוס החלב הנוספת שמים את נוזלי הקוקוס.
  11. מקציפים כמה דקות, עד קבלת קרם יציב.
  12. מצפים את העוגה בקרם ומפזרים מעל מעט קוקוס לקישוט.

מקווה שתיהנו,
טליה 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *