קלפוטי דובדבנים

זוכרים את הפוסט הקודם על עוגת פריחת הדובדבן, שהיה חלק מהפרויקט החודשי של כחומר ביד הבלוגר? אז כיוון שבכל זאת מדובר במתכון קצת מורכב, והיו מעורבים הרבה חששות בתהליך ההכנה שלו, הכנתי הפעם גם מתכון גיבוי, שיהיה למקרה שהעוגה לא תצא כמו שרציתי/חשבתי שהיא תצא. כיוון שהעוגה יצאה אפילו טעימה משחשבתי, העליתי את המתכון ההוא כחלק מהפרויקט, ואת זה שמרתי למועד אחר.

מתכון גיבוי, מתוקף מעמדו, חייב להיות מהסוג המתכונים האלה שאתם יודעים שאין סיכוי שתפקששו אותם מרוב שהוא פשוטים להכנה, או מוכרים, או גם וגם. אתם יודעים שאפשר יהיה לסמוך עליהם לתת לכם גיבוי ויהי מה. הם בדר"כ כוללים מעט מרכיבים (שבדר"כ גם זמינים באופן קבוע), ו/או מעט עבודה. אומנם רוב הסיכויים שהם לא יזכו בשום תחרות יופי בזמן הקרוב, אבל זה לא באמת משנה כי הם פשוט טעימים.

מתלהבת מהתמונה הזאת 🙂

המתכון הזה הוא מסוג המתכונים הזה – קל להכנה, ולא כולל הרבה מרכיבים (אם כי חלקם עונתיים, אלא אם משתמשים בפירות קפואים/משומרים) ובהחלט עונה לקטגוריה של פשוט וטעים. מדובר בקינוח צרפתי קלאסי הנקרא קלפוטי, שזה בעצם דובדבנים אפויים בתוך בלילה שמזכירה מעט בלינצ'ס במרקמה. לרוב מגישים אותה בעזרת כף הגשה ענקית, אך לחלופין אפשר גם להכין אותה במנות אישיות.

אז, מוכנים להתחיל?

החומרים הדרושים: 400 ג' דובדבנים טריים מגלוענים (שלא בעונה אפשר להשתמש בקפואים או במשומרים), 1 אפרסק, מקולף ומגלוען, טחון למחית, 500 מ"ל שמנת מתוקה (מומלץ לא פחות מ-32%, בשל הסמיכות), 1/2 מקל וניל חצוי, 6 חלמונים + 1 ביצה שלמה, 1 כף אבקת פודינג וניל, 1/2 כוס אבקת סוכר, 1/2 2 כוסות קמח ו-1/3 כוס (30 מ"ל) ליקר קוואנטרו.

זה אולי נשמע כמו קינוח מפונפן, אבל זה ממש פשוט להכנה, לא?

והכי כיף – פשוט מוזגים לצלחת עם כף ענקית 🙂

קלפוטי דובדבנים (המתכון מתוך הספר של הקורדון בלו "הסדרה הביתית: קינוחים", עם שינויים שלי)
400 ג' דובדבנים טריים מגלוענים (שלא בעונה אפשר להשתמש בקפואים או משומרים)
1 אפרסק, מקולף ומגלוען, טחון למחית
500 מ"ל שמנת מתוקה (מומלץ לא פחות מ-32%, בשל הסמיכות)
1/2 מקל וניל חצוי
6 חלמונים + 1 ביצה שלמה
1 כף אבקת פודינג וניל
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 2 כוסות קמח
1/3 כוס (30 מ"ל) ליקר קוואנטרו (או ליקר דובדבנים או אמרטו)

אבקת סוכר לזרייה

אופן הכנה:

  1. משמנים תבנית עמוקה (עמידה בחום) בחמאה ומפזרים את הדובדבנים.
  2. בסיר שמים את השמנת והווניל ומחממים רק עד שמתחילות להיות בועות, לא צריך להרתיח.
  3. מקציפים את הביצים במיקסר עם וו בלון עד שנהיה בהיר ותפוח.
  4. מוסיפים את מחית האפרסק ומערבבים עד שנטמע בתערובת.
  5. בקערה מערבבים את הקמח יחד עם פודינג הווניל ואבקת הסוכר. מוסיפים לתערובת ומערבבים עד שנטמע לחלוטין.
  6. מוסיפים לאט את השמנת החמה תוך כדי ערבוב בקצב אטי (כדי שלא ישפריץ).
  7. מוסיפים את הקוואנטרו ומערבבים. התערובת המתקבלת בסוף היא די נוזלית, ומזכירה מעט תערובת של בלינצ'ס.
  8. שופכים את הבלילה על הדובדבנים ואופים בחום 160 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שמזהיב למעלה.
  9. לאחר שמתקרר לחלוטין זורים מעל אבקת סוכר.
  10. אפשר לאכול חם או קר 🙂

מקווה שתהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *