לבבות שוקולד-חמאת בוטנים

העניין עם עוגיות סנדוויץ', זה שלמרות שמכינים את כולן מאותו הבצק

וחותכים אותן עם אותו הקורצן

ואופים באותו התנור

באותו החום

ולמשך אותו הזמן

אין שתי עוגיות זהות

וכאשר רוצים לחבר אותן יחד

צריך לעבוד קשה כדי למצוא שתיים דומות מספיק

ואז פשוט לקוות שהמילוי יהיה מספיק כדי להחזיק אותן יחד

קצת כמו באהבה.

לבבות שוקולד-חמאת בוטנים (80 לבבות, 40 זוגות)
לעוגיות –
1/2 1 כוסות קמח
3/4 כוס בוטנים קלויים וקלופים, טחונים לאבקה (לא מלוחים)
100 ג' חמאה רכה
2 ביצים שלמות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל

למילוי –
חמאת בוטנים (אני השתמשתי בחמאת בוטנים ושוקולד מריר של Skippy)

לציפוי – 
200 ג' שוקולד מריר (אפשר להמיר גם בשוקולד חלב או לבן)

אופן הכנה:

  1. מכינים את העוגיות – שמים את כל החומרים בקערת המיקסר עם וו גיטרה, ומעבדים יחד עד קבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  3. מקמחים מעט את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק (אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח).
  4. קורצים לבבות עם קורצן ומסדרים במגש מרופד בנייר אפייה.
  5. אופים בחום 180 מעלות למשך כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
  6. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שממשיכים.
  7. מסדרים את העוגיות בזוגות. מורחים את החלק התחתון של העוגייה בחמאת בוטנים (אפשר להחליף בממרח לוטוס או בנוטלה) וסוגרים עם הלב בשני. ממשיכים כך עם כל העוגיות.
  8. ממסים בקערה 200 ג' שוקולד. טובלים את העוגייה עד החצי בשוקולד ומנערים מעט. מניחים בחזרה במגש המרופד בנייר אפייה. לאחר שטובלים את כל העוגיות מכניסים למקרר למשך חצי שעה, כדי שהשוקולד יתקשה.
  9. שומרים בקופסה אטומה היטב (אין צורך לשמור במקרר).

מקווה שתהנו, ויום אהבה שמח!
טליה

4 תגובות בנושא “לבבות שוקולד-חמאת בוטנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *