עוגת שוקולד, אגוזי לוז וקפה (פרווה)

לומר שאני לא טיפוס של קיץ זה לשון המעטה. גם אם אני ממש אתאמץ, קשה לי לחשוב על דברים שאני אוהבת בעונה הזאת (שלצערי, פה בארץ, נמשכת רוב השנה). עבורי, אחד הדברים היותר מבאסים זה חוסר החשק המוחלט להיכנס למטבח (ולראיה מיעוט הפוסטים לאחרונה). רק המחשבה של עמידה ליד הגז/תנור מעבירה בי גלי חום.

אבל יום שישי זה יום שישי, וכשהוא גם מכיל שלל ימי הולדת אז לא רק שאני מבלה את כל היום במטבח, אני גם אופה המון. עם זאת, אני מנסה להתמקד במתכונים פשוטים יחסית, שלא ידרשו ממני לעמוד במטבח יותר מידי זמן – כי בינינו – למי באמת יש כוח?

כך גם המקרה של העוגה הזאת. אחי ביקש ממני להכין עוגה ליום ההולדת של אחיו הקטן של החבר שלו, שבדיוק חגג 18. לא כ"כ ידעתי מה להכין, כי בדיוק ניסיתי לחשוב איזו עוגה להכין לגיסתי ליום ההולדת שלה. בסופו של דבר החלטתי שעם שוקולד אי אפשר לטעות. לקחתי את עוגת השוקולד הרגילה שאנחנו מכינים והחלפתי כחצי מכמות הקמח באגוזי לוז קלויים וטחונים, חצי מכמות המים בקפה חזק, וכיוון שהוא בן 18, הוספתי 2 פקקים נדיבים של וויסקי. התוצאה הייתה אחת מעוגות השוקולד העסיסיות ביותר שיצא לי להכין, וביחד עם הציפוי, היא הייתה ממכרת לחלוטין (ולחשוב שלקח לי בערך 15-10 דקות להכין אותה – כולל הציפוי! [אבל לא כולל זמן האפייה – אל תסחפו…]).

שימו לב שהעוגה עצמה פרווה (יאי!) ורק הציפוי, אם רוצים, הוא חלבי.

עוגת שוקולד, אגוזי לוז וקפה
1 כוס מים
1 כוס קפה חזק רותח
1 כוס שמן
3 ביצים שלמות
2 פקקים של ויסקי (1/3-1/4 כוס)
3/4 1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
1/4 1 כוסות אגוזי לוז קלויים וטחונים לאבקה
1/2 1 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
3 כפות גדושות קקאו איכותי

לציפוי
150 ג' שוקולד מריר
1 כוס שמנת / שמנת צמחית / חלב קוקוס
1 כפית גדושה קפה

לקישוט: אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס, פקאן סיני קצוץ, פרוסות שקדים קלויים או סוכריות צבעוניות

אופן הכנה:

  1. מנפים לקערה את כל החומרים היבשים ומערבבים מעט עם כף.
  2. מוסיפים את כל החומרים הרטובים (את הקפה הרותח לא להוסיף ישירות על ביצים).
  3. במיקסר עם וו בלון מקציפים 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית (נוצרות מעט בועות בתערובת).
  4. מעבירים ל-3 תבניות אינגליש קייק משומנות או לתבנית עגולה בקוטר 28 (אני הכנתי בתבנית עגולה אחת בקוטר 26 + תבנית אינגליש קייק אחת).
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 50-45 דקות (יודעים שמוכן ע"י מבחן הדקירה).
  6. לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי – מחממים בסיר קטן את השמנת / שמנת צמחית / חלב קוקוס יחד עם הקפה. כשמגיע לסף רתיחה מוסיפים את השוקולד השבור ומערבבים עד שהוא נמס לחלוטין.
  7. שופכים את הציפוי על העוגה ומוודאים שהוא מכסה את כולה.
  8. אם רוצים אפשר לקשט עם אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס, פקאן סיני קצוץ או שקדים קלויים.

מקווה שתיהנו,
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *