עוגיית שוקולד צ'יפ ע-נ-ק-י-ת ממולאת נוטלה (ללא אפייה !)

לפני כמה זמן קיבלתי מחבת של פיירקס מסדרת Selections להתנסות. זוהי מחבת עם ציפוי נון-סטיק כפול שאמורה לפזר את החום באופן שווה. חשבתי מה לעשות אתה, שהוא לא משהו שאפשר לעשות עם כל מחבת אחרת. בסופו של דבר החלטתי לנסות משהו שאני חושבת עליו כבר די הרבה זמן, וסוף סוף אזרתי האומץ לנסות – עוגיית שוקולד צ'יפ ע-נ-ק-י-ת במחבת, ללא אפייה. וכיוון שכבר הלכתי על משהו "קצת" מושחת, החלטתי בנוסף גם למלא את העוגייה בשכבת נוטלה.

אז קודם כל – זה עבד! זה אומנם לקח זמן (כשעה על חום נמוך) ופיזור החום לא בדיוק אחיד (המרכז התבשל [נאפה?] יותר מהצדדים) אבל אכן התקבלה עוגיית שוקולד צ'יפ ע-נ-ק-י-ת כמו שחלמתי, ועם כדור גלידה קוקוס ורוטב שוקולד חם ליד, זה בהחלט פינוק מושחת.

את הפוסט הזה אני מקדישה באהבה לכל הסטודנטים באשר הם, נטולי המיקסר והתנור ועמוסי הבחינות – שיהיה לכם בהצלחה!

אז, מוכנים להתחיל?

רואים כמה שזה קל? מיקסר ותנור זה לחלשים.

הכי טעים – עם כדור גלידה ליד, ורוטב שוקולד חם 🙂

עוגיית שוקולד צ'יפ ע-נ-ק-י-ת ממולאת נוטלה (ללא אפייה!)
100 ג' חמאה רכה
1/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית קורנפלור
1 כוס שוקולד צ'יפס
2 כפות ממרח נוטלה

אופן הכנה:

  1. מערבבים החמאה הרכה יחד עם שני סוגי הסוכר ותמצית הווניל, בעזרת מטרפה או מרית, רק עד שמתאחדים למסה אחת.
  2. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה והקורנפלור ומערבבים עד קבלת מסה אחידה.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.
  5. מורחים מעט חמאה על מחבת (טפלון) ושמים מחצית מכמות הבצק, ומשטחים באחידות.
  6. מורחים במרכז את הנוטלה ושמים מעל את יתרת הבצק, ומכסים את שכבת הנוטלה.
  7. אופים כשעה על להבה בינונית-נמוכה, עם מכסה סגור.
  8. מומלץ להגיש חם יחד עם כדור גלידה ורוטב שוקולד (פשוט ממסים שוקולד עם מעט שמנת מתוקה).

אפשרויות לשדרוג:

  • יחד עם הנוטלה אפשר להוסיף גם פרוסות בננה.
  • אפשר  להחליף את הנוטלה בממרח לוטוס או בממרח חמאת בוטנים.
  • אפשר להחליף מחצית מכמות השוקולד צ'יפס בפקאנים קצוצים גס.
  • אפשר להחליף את השוקולד צ'יפס בעדשי שוקולד צבעוניים.

מקווה שתיהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “עוגיית שוקולד צ'יפ ע-נ-ק-י-ת ממולאת נוטלה (ללא אפייה !)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *