קיש כרובית, רוקפור ומרווה

קיש כרובית, רוקפור ומרווה

הגיע הזמן לפוסט חדש באתגר הצבעים הגדול, ואי אפשר לעשות חודש לבן בלי מתכון אחד כרובית, נכון? לשם שינוי, אבל, לא מדובר בכרובית של אייל שני (אם כי כבודה במקומה מונח).

המתכון הזה הוא שילוב של כמה טעמים שאני מאוד אוהבת, ומאוד אוהבת יחד – כרובית, רוקפור ומרווה. מתישהו במהלך התואר הראשון עבדתי במסעדה איטלקית/יפנית (כן, שילוב מוזר אך איכשהו זה עבד, לתקופה מסוימת לפחות). במסעדה הזאת הגישו מנה של כרובית מטוגנת, כמו שהגישו בזמנו בכל מסעדה שנייה בערך, רק ששם לא הגישו אותה עם רוטב צ'ילי מתוק, כמו בכל שאר המקומות דאז, אלא עם רוטב שמנת, רוקפור ומרווה, שיחד הם עברו צלייה קטנה בתנור.

אז מעבר לכך שלמדתי להכין שם את הכרובית המטוגנת המושלמת (יום אחד אגלה לכם את הסוד), התאהבתי ברוטב הזה, והייתי מכינה אותו לא רק לכרובית המטוגנת, אלא גם לפסטות ולניוקי. כמה שהרוטב הזה היה פשוט ככה הוא היה טעים.

לכבוד החודש הלבן בבלוג, החלטתי לקחת את שילוב הטעמים הזה ולהכניס אותו למתכון חדש, וכך נולד לו הקיש כרובית, רוקפור ומרווה. מה אני אגיד לכם – זה פשוט עובד 🙂

אז, מוכנים להתחיל?

שלב 1

 

 

מתחילים בבישול הכרובית – שמים את הכרובית בסיר ומכסים במים. מוסיפים קורט מלח ומבשלים עד רתיחה. לאחר שהמים רותחים מכבים את האש אך משאירים את הכרובית במים עוד כ-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. אחרי כמה דקות במי קרח מסננים שוב.
הכרובית צריכה להיות מעט שקופה אך עדיין יציבה (חצי מבושלת).

שלב 2

להכנת הקלתית – שמים בקערה את הקמח, המלח והחמאה ומפוררים יחד עד קבלת מרקם חולי.
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יותר מדי).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים בעדינות לתבנית פאי (קוטר 26). מהדקים היטב את הבצק (במיוחד בנקודת החיבור בין התחתית לדפנות).
בעזרת מזלג מחוררים את הבצק (בתחתית, בדפנות, ובנקודת החיבור).

שלב 6

אופים את הבצק בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, כדי לייבש אותו מעט (הוא אמור רק להתחיל להזהיב). לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

שלב 3

מכינים את המילוי – בקערה נפרדת מערבבים את מיכל שמנת לבישול יחד עם 3 ביצים (M/L), 150 ג' גבינת רוקפור מגוררת על פומפייה גסה, מלח (בעדינות – לא לשכוח שגם הגבינה מלוחה), פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט טחון.

שלב 4

מוסיפים גם 6-5 עלי מרווה קצוצים גס (לא יותר מדי, כי אחרת יתקבל טעם לוואי מר).

שלב 5

מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד שכל הכרובית מכוסה (אין הרבה נוזלים ברוטב הזה, וזה בסדר).

שלב 7

שלב 7א

הרכבה – שופכים את המילוי לקלתית החצי אפויה, ומשטחים את המילוי באופן שווה.

שלב 8

 

 

 

אופים כ-40 דקות בחום 170, עד שהמילוי יציב ובעל גוון חום-זהוב.

שלב 8א

מגישים חם, או לפחות בטמפרטורת חדר, עם סלט ירוק ליד.קיצור בישול-01

קיש כרובית, רוקפור ומרווה

לקלתית –
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה שלמה
קורט מלח

למילוי –
1 כרובית קטנה-בינונית, מפורקת לפרחים קטנים
1 מיכל שמנת לבישול
3 ביצים שלמות
150 ג' גבינת רוקפור (באופן אישי אני אוהבת את דנאבלו)
6-5 עלי מרווה, חתוכים לרצועות
מלח, מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

  1. להכנת הקלתית – שמים בקערה את הקמח, המלח והחמאה ומפוררים יחד עד קבלת מרקם חולי.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק (חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יותר מדי).
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים בעדינות לתבנית פאי (קוטר 26). מהדקים היטב את הבצק (במיוחד בנקודת החיבור בין התחתית לדפנות).
  4. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק (בתחתית, בדפנות, ובנקודת החיבור).
  5. אופים את הבצק בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, כדי לייבש אותו מעט (הוא אמור רק להתחיל להזהיב). לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
  6. להכנת המילוי – שמים את הכרובית בסיר ומכסים במים. מוסיפים קורט מלח ומבשלים עד רתיחה.
  7. לאחר שהמים רותחים מכבים את האש אך משאירים את הכרובית במים עוד כ-5 דקות. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול. אחרי כמה דקות במי קרח מסננים שוב.
  8. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת, את הביצים, את הרוקפור, את המרווה ואת התבלינים.
  9. מוסיפים את הכרובית ומערבבים עד שכל הכרובית מכוסה (אין הרבה נוזלים ברוטב הזה, וזה בסדר).
  10. הרכבה – שופכים את המילוי לקלתית החצי אפויה, ומשטחים את המילוי באופן שווה.
  11. אופים כ-40 דקות בחום 170, עד שהמילוי יציב ובעל גוון חום-זהוב.

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “קיש כרובית, רוקפור ומרווה

  1. פינגבאק: עוגת קוקוס וסולת מושלגת | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *