טארט קשיו זעפרן ותאנים

אני מבטיחה לכם – התמונה התמימה שלמעלה ממש לא חושפת את מה שהולך בתוך העוגה הזאת. היא אולי נראית כפרית (שזה לשון יפה ל"פשוטה"), והיא אומנם פשוטה להכנה, אך הטעמים שלה רחוקים מלהיות פשוטים.

כשחומר ביד הבלוגר הכריזו על קשיו כחומר הגלם החודשי, מיד ידעתי עם מה אני רוצה לשלב אותו – עם זעפרן. משהו בשילוב הזה הזכיר לי ספרים כמו דם הפרחים, שהיו מלאים בניחוחות ובטעמים אקזוטיים של פרס העתיקה. בהתחלה חשבתי להכין מרציפן קשיו וזעפרן, ומזה להכין סיגרים מטוגנים וטבולים בסירופ, אבל ברגע האחרון (מחוסר רצון משווע לטגן, אני מודה – יהיה מזה די הרבה בתקופה הקרובה גם ככה), החלטתי לעשות טארט עם קרם קשיו וזעפרן, לו שידכתי תאנים טריות ויפות.

התוצאה, גם אם לא תזכה בתחרות מיס עולם, מהפנטת וממכרת.

לכל שאר המתכונים שמשתתפים באתגר החודש (באקלווה קשיו, עוגיות קשיו הודיות, פודינג לחם, בננות, קשיו ומייפל, דואגוז, פררו קשיו ועוד ועוד…), רק לחצו על המלה קשיו.

אז, מוכנים להתחיל?

מכינים את הקלתית – מערבבים בקערה 1/2 1 כוסות קמח ו-100 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים לקבלת בצק אחיד (זהירות לא לעבד יותר מדי). מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הפאי. מחוררים בעזרת מזלג את התחתית ואת הדפנות. אופים בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.

להסברים בתמונות אפשר לראות כאן או כאן

מנמיכים את חום התנור ל-170-165. 

מכינים את המילוי – משרים מעט זעפרן ב-2 כפות שמנת מתוקה לחצי שעה לפחות.

קולים 200 ג' קשיו וטוחנים לאבקה כמה שיותר דקה (או כמו שאני עשיתי – טחנתי לאבקה ואז קליתי במחבת, ללא שמן).

מקציפים 100 ג' חמאה רכה יחד עם 100 ג' אבקת סוכר עד קבלת קרם חלק. מוסיפים ביצה ומקציפים עוד דקה, עד שנטמעת לחלוטין בתערובת.

מוסיפים את הקשיו הטחון ומקפלים פנימה.

מוסיפים את השמנת והזעפרן

ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים – שופכים את המילוי על הקלתית החצי אפויה.

שוטפים תאנים וחותכים לרבעים (אין כמות מדויקת כיוון שזה תלוי בגודל התאנים).

מסדרים מעל את רבעי התאנים.

אופים בחום 170-165 למשך כ-40 דקות – עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.

אני אומנם לא עשיתי את זה, אבל אם רוצים, אפשר להבריק מעט את העוגה עם נאפג' או עם ריבת משמש מדוללת במעט מים חמים.

מגישים בטמפרטורת חדר.

טארט קשיו זעפרן ותאנים

לקלתית –
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה

למילוי –
200 ג' קשיו קלוי (לא מלוח!) וטחון לאבקה
100 ג' חמאה רכה
100 ג' אבקת סוכר
1 ביצה (L)
2 כפות שמנת מתוקה
מעט זעפרן

תאנים שטופות וחתוכות לרבעים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקלתית – מערבבים את הקמח, הסוכר והחמאה עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לקבלת בצק אחיד (זהירות לא לעבד יותר מדי).
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים לתבנית הפאי. מחוררים בעזרת מזלג את התחתית ואת הדפנות. אופים בחום 180 מעלות למשך 20 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט.
  3. מנמיכים את חום התנור ל-170-165.
  4. מכינים את המילוי – משרים את הזעפרן בשמנת לחצי שעה לפחות.
  5. מקציפים את החמאה ואת אבקת הסוכר עד קבלת קרם חלק.
  6. מוסיפים את הביצה ומקציפים עוד דקה, עד שנטמעת לחלוטין בתערובת.
  7. מוסיפים את הקשיו הטחון ומקפלים פנימה.
  8. מוסיפים את השמנת והזעפרן ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  9. מרכיבים – שופכים את המילוי על הקלתית החצי אפויה ומסדרים מעל את רבעי התאנים.
  10. אופים בחום 170-165 למשך כ-40 דקות – עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.
  11. אם רוצים, אפשר להבריק מעט את העוגה עם נאפג' או עם ריבת משמש מדוללת במעט מים חמים.
  12. מגישים בטמפרטורת חדר.

מקווה שתהנו,
טליה

2 תגובות בנושא “טארט קשיו זעפרן ותאנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *