שני סלטי גזר צבעוניים

בהמשך לפוסט הקודם, אנחנו ממשיכים גם היום בעוד שני מתכוני סלטים, והפעם – גזר. גם הצרור הצבעוני הזה (בדומה לסלק הצבעוני מהפוסט הקודם) הוא תוצאה של ביקור בשוק האיכרים (הייתי רוצה לגור בתוך המקום המופלא הזה!), אך כמובן שאפשר להשתמש רק בגזרים רגילים.

אם אתם תוהים האם יש לגזרים בצבעים השונים גם טעמים שונים, אז התשובה היא כן. זה לא רק עניין של צבע אלא גם של זן. הגזר הסגול (כשהוא אמתי, לא כשמשתמשים בסוג של צבע מאכל כדי להפוך אותו לסגול) מזכיר מעט סלק בטעמו, בעוד שהגזרים הלבן והצהוב יותר מעודנים בטעמם ופחות מתוקים מהכתום הקלאסי.

אז, מוכנים להתחיל?

סלט גזרים צלויים וקינואה
הסלט הזה יכול לשמש גם כארוחת צהריים מצוינת לימי הקיץ החמים.

  1. שוטפים 6-5 גזרים, עוטפים אותם בנייר כסף ואופים בתנור בחום 200 מעלות למשך
    כ-30-20 דקות.
  2. לאחר שהגזרים מתקררים מעט, מסירים את נייר הכסף, מקלפים בעדינות וקוטמים את הקצוות.
  3. חותכים את הגזרים לטבעות.
  4. מוסיפים 3 כוסות קינואה מבושלת (לפי ההוראות על האריזה).
  5. מוסיפים חצי כוס (אפשר יותר) של פטרוזיליה קצוצה, ועוד 3-2 ענפים של נענע (רק העלים) קצוצה, וחצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
  6. מכינים את הרוטב – סוחטים 1 – 1/2 1 לימונים, מוסיפים 3 כפות סילאן, 1/4 כוס שמן זית ומלח לפי טעם.
  7. מערבבים את הסלט. טועמים, ואם צריך, מתקנים את התיבול.

###

סלט גזרים (לא כ"כ) צבעוני
גם פה השתמשתי בצרור גזרים צבעוני, רק שבזמן הבישול הם קיבלו כולם גוון סגלגל. אם רוצים לשמור יותר על הצבע יש להקפיץ את הגזר הסגול בנפרד מהשאר, ורק בסוף לערבב יחד.
הסלט הזה, כשהוא מוגש חם, יכול גם לשמש כתוספת ירק מצוינת לצד מנות דגים.

  1. מקלפים 6-5 גזרים (צבעוניים או רגילים), קוטמים את הקצוות וחותכים לטבעות.
  2. שמים במחבת יחד עם 3-2 שיני שום כתושות וכ-40 ג' חמאה (או שילוב של חמאה ושמ"ז).
  3. מקפיצים על אש בינונית-נמוכה עד שהגזרים מתרככים (אך לא מעיכים), בערך 20-15 דקות.
  4. מסירים מהאש ומערבבים עם חופן (כשליש כוס) פטרוזיליה קצוצה.
  5. אפשר להגיש חם, כתוספת ירק, או קר כסלט.

מקווה שתיהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “שני סלטי גזר צבעוניים

  1. פינגבאק: סלט תפו"א והרינג | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *