מרק ירקות עשיר עם קניידלך אגוזים

לא מזמן קיבלתי שיחת טלפון ממשרד יח"צ ובה שאלו אותי אם הייתי רוצה לנסות את הסיר החדש של Tefal, ואני כמובן אמרתי "למה לא?". אחרי הכול, אבא שלי תמיד לימד אותי שאם נותנים תיקח, וכשמדובר בכלי מטבח ועוד של Tefal, מי אני שאסרב?

הסיר המדובר – נכון חמוד?

אז קודם כל, הנה כמה מהפרטים היבשים על הסיר המדובר: זהו סיר מסדרת Sensorielle החדשה שמצוידת בציפוי נון סטיק (intensium) (כלומר לא צריך להשתמש במלא שמן, ווהו!) ובבסיס קשיח (Resistal) עם טקסטורה עמידה לאורך זמן,  ועם טרמוספוט (הנקודה האדומה הזאת בתחתית הסיר) לבקרת טמפרטורה (הם אומרים שהטמפרטורה האידאלית לשימוש בסיר הזה היא 180 מעלות, אז הנקודה האדומה במרכז הופכת לאדומה יותר, אך לא בדקתי בעצמי).

עכשיו, בכנות מוחלטת, אין לי מושג למה הבסיס משחק אותה קשיח, ומי הטרמוספוט הזאת חושבת שהיא אבל… אין ספק שמדובר בסיר מצוין – מעוצב יפה, נוח לשימוש (ולניקוי!!!) ומה שהכי אהבתי בו זה את ידית המכסה שמסתובבת ובכך מאפשרת לסגור אותו לחלוטין או לפתוח לשחרור האדים (הידעתם שכאשר סוגרים רק חצי מהסיר בזמן הבישול קוראים לזה "סיר סבתא" או "סגירת סבתא" או משהו כזה? זה, בכלל אופן מה שאחי אמר לי אבל אין לי מושג אם זה באמת דבר או לא – אח שלי יכול לגרום לכם להאמין שהשמיים ורודים והירח עשוי מגבינה).

כמובן שנשאר לחשוב מה אני הולכת לעשות איתו, ובגלל שפסח מתקרב בצעדי ענק (למה, הו למה אתה נופל השנה דווקא על יום שישי וגוזל ממני יומיים חופש?) כמובן שרציתי לעשות משהו לחג. לא ידעתי בהתחלה מה אני הולכת להכין, אך ידעתי שאני רוצה שזה יכיל סלק. כן, אני בתקופה של סלק עכשיו (סתם – תמיד בא לי סלק). מהון להון, הלכתי על פול פיוז'ן (קצת אחדות לא תזיק לנו עכשיו) והחלטתי לשלב בין מרק ירקות כמו זה של הקובה סלק (עירקאיים יקרים – אל תהרגו אותי, אני יודעת שהמרק הזה הוא לא מרק קובה סלק אותנטי, הוא רק נעשה בהשראתו, וחוץ מזה אמרתי "כמו") אבל במקום קובה עשיתי קניידלך (אני מתה על קניידלך!) ונוסיף להן אגוזי מלך טחונים, כמנהג הגיאורגיים. אמרתי פול פיוז'ן, לא?

אז, מוכנים להתחיל?

מכינים את המרק –  החומרים הדרושים: 1 בצל גדול, קצוץ קטן, 2 תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, 2 קישואים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות, 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות,
2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, 4-3 גבעולי כרפס, כולל העלים, קצוצים, ו-1 חבילת עלי מנגולד, שטוף היטב וחתוך לרצועות (לא בתמונה כי חשבתי שהיה לי בבית אך לא היה לי – אך אני ממליצה בחום להוסיף).

שמים 4-3 כפות שמן בסיר ומוסיפים את כל הירקות. מטגנים כ-5 דקות.

מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הירקות, ומוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה מתוקה, 2 עלי דפנה ו-1 כף גדושה של רסק עגבניות. מביאים את המרק לרתיחה ומעבירים ללהבה קטנה ונמוכה. מבשלים כ-1/2 שעה לפני הוספת הקיינדלך.

מכינים את הקניידלך אגוזים – בקערה מערבבים 1 כוס קמח מצה, 1 כוס אגוזי מלך טחונים (מעט גס, כדי שיוסיפו קרנצ'יות), 1/2 כפית סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים כוס מים רותחים ומערבבים. מניחים ל-5 דקות.
בקערה נפרדת טורפים 3 ביצים ומוסיפים לתערובת. מערבבים נמרצות עד שהמתקבלת מסה אחידה וחלקה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג (זכרו שהם תופחים במרק).

מוסיפים את הקיינדלך בעדינות למרק.
חשוב! המרק צריך להיות במצב של בעבוע עדין בזמן הוספת הקניידלך.

לאחר הוספת הקיינדלך ממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. בזמן הזה הקניידלך תופחים כ-2X מגודלם המקורי.

מגישים את המרק חם, עם 3-2 קיינדלך בכל קערה.

בתיאבון וחג שמח!

ודבר אחרון לפני שנסיים – לכבוד חג הפסח, יש כמובן מבצעים על כל הסירים והמחבתות מבית Tefal, אם בא לכם להתפנק בכלי חדש לחג, או לפנק מישהו אחר…

מרק ירקות עשיר עם קניידלך אגוזים
למרק –
1 בצל גדול, קצוץ קטן
2 תפו"א, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים, שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4-3 גבעולי כרפס, כולל העלים, קצוצים
1 חבילת עלי מנגולד, שטוף היטב וחתוך לרצועות
4-3 כפות שמן
1 כף רסק עגבניות
תבלינים – מלח, פלפל שחור, 2 עלי דפנה, מעט פפריקה

לקניידלך אגוזים (כ-30 כדורים) –
1 כוס קמח מצה
1 כוס אגוזי מלך, טחונים מעט גס
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים רותחים
3 ביצים שלמות

אופן הכנה –

  1. מכינים את המרק – לאחר שמקלפים ושוטפים את הירקות, חותכים את כולם לקוביות קטנות.
  2. שמים שמן בסיר ומוסיפים את כל הירקות. מטגנים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות, ומוסיפים את התבלינים. מביאים את המרק לרתיחה ומעבירים ללהבה קטנה ונמוכה. מבשלים כ-1/2 שעה לפני הוספת הקיינדלך.
  4. מכינים את הקניידלך אגוזים – בקערה מערבבים את קמח המצה, האגוזים, הסודה לשתייה והתבלינים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מניחים ל-5 דקות.
  5. בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת. מערבבים נמרצות עד שהמתקבלת מסה אחידה וחלקה.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג (זכרו שהם תופחים במרק) ומוסיפים למרק.
  7. חשוב! המרק צריך להיות במצב של בעבוע עדין בזמן הוספת הקניידלך.
  8. לאחר הוספת הקיינדלך ממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות.
  9. מגישים את המרק חם, עם 3-2 קיינדלך בכל קערה.

מקווה שתיהנו וחג שמח!
טליה

3 תגובות בנושא “מרק ירקות עשיר עם קניידלך אגוזים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *