מנגנון אל-כשל

אומנם באיחור קל החודש (מה לעשות ששבועות החליט להפריע ללו"ז), אבל הגיע הזמן לעוד אתגר מבית מנטקה. האמת – הפעם לא הייתי בטוחה שאצליח לעמוד בזה. מצד אחד תקופה לחוצה בעבודה ובחיים בכלל, מצד שני רציתי להכין דברים לשבועות, מצד שלישי הפרויקט של בלוגרים של אש וקרח – כבר לא הייתי מסוגלת לחשוב על מה להכין לאתגר, ודווקא החודש, כשחומר הגלם הוא ריבת חלב. כאילו – ריבת חלב! אם הצלחתי לעמוד באתגרים של ירקות שורש, שומשום ורימון, איך יכולתי לתת לחומר גלם כמו ריבת חלב לשבור אותי?

אז החלטתי שבמקום להיכנע, הפעם אכין משהו מאוד פשוט וקל. רציתי להכין וופי פאי וניל במילוי קרם ריבת חלב – את הוופי פאי עצמם מאוד קל להכין, וגם את הקרם, רק מה – כנראה שמישהו למעלה לא קיבל את המזכר והחליט שזה פשוט לא היום שלי. הוופאי פאי וניל יצאו סתמיים לחלוטין, ואילו הקרם (שהיה פשוט ממכר) היה רך מדי ולא הצליח להחזיק יחד את שתי העוגות.

עכשיו כבר הייתי ממש בלחץ.

התחלתי לנסות לחשוב מה הדבר הפשוט ביותר שאני יכולה להכין. התשובה כמובן, הייתה עוגיות שוקולד צ'יפ. כאילו – איך אפשר להרוס עוגיות שוקולד צ'יפ? (התשובה, אגב, היא שאפשר – קרה לי, רק לשמחתי לא הפעם.) אז לבלילה הוספתי (מלא) ריבת חלב, וכיוון שבכל זאת מדובר באתגר של "כחומר ביד הבלוגר" ואנשים שם ממש משקיעים (אתם חייבים לראות מה הכינו שם החודש – פשוט מטורף!), החלטתי בכל זאת להוסיף טוויסט קטן לעוגיות ולהחליף את החמאה בחמאה חומה.

אם אתם לא יודעים מה זה חמאה חומה, אז מדובר בחמאה שממסים במחבת וממשיכים לבשל אותה על להבה נמוכה עד שמתחילה לקבל גוון חום יפה. לאחר מכן מסננים אותה מהמשקעים ומה שמתקבל זה חמאה מומסת חומה בריח מטורף ומעט אגוזי.

אז, מוכנים להתחיל?

מתחילים בהכנת החמאה החומה –  במחבת שמים 100 ג' חמאה (1) וממסים על להבה נמוכה (2). ממשיכים לערבב עד שמתחילה לקבל צבע ענבר (3). מסננים את המשקעים (4) ומניחים להתקרר מעט.

בקערת המיקסר עם וו מטרפה שמים 3/4 כוס סוכר דמררה ו-2 ביצים שלמות.

מקציפים עד קבלת קרם בהיר ואוורירי, ומוסיפים את החמאה החומה בזרם איטי עד שנטמעת בתערובת.

מוסיפים 200 ג' ריבת החלב ומקציפים עד שגם היא נטמעת בבלילה.

מחליפים את וו המיקסר לוו גיטרה ומוסיפים 3/4 2 כוסות קמח ב-2 פעמים, עד שמתקבלת בלילה אחידה.

המרקם צריך להיות רך ומעט דביק (כשנוגעים עם האצבע נשארים ממש מעט פירורים על היד, לא ממש בלילה רטובה).

מוסיפים 2 כוסות של שוקולד צ'יפס (אני שמתי 1 כוס של שוקולד צ'יפס מריר ו-1 כוס שוקולד צ'יפס חלב-טופי שהיה לי בבית [אם כי קצת הוא התפורר]).

מקפלים פנימה בעזרת מרית.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים תלוליות של בלילה במרווחים. מועכים מעט עם הידיים כל תלולית, ומפזרים מעל עוד מעט שוקולד צ'יפס.

אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות עד שמתחילים להזהיב, ולמטה יש להם צבע חום-זהוב יפה.

מניחים להתקרר מעט לפני שמפרידים מהתבנית.

שומרים בקופסה סגורה היטב.

לכל המתכונים הנוספים שמשתתפים החודש באתגר, לחצו על הריבת חלב.

הצעות לשינויים ושדרוגים:

  • אפשר להוסיף קינמון לבלילה
  • ניתן להמיר את החמאה בחמאה מלוחה, או לפזר מעט מלח גס על העוגיות
  • אפשר להמיר חלק מכמות השוקולד צ'יפס באגוזים קצוצים (אגוזי מלך או פקאנים)

עוגיות שוקולד צ'יפס, ריבת חלב וחמאה חומה
100 ג' חמאה
2 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
200 ג' ריבת חלב
3/4 2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
2 כוסות שוקולד צ'יפס (אני ערבבתי שוקולד צ'יפס מריר יחד עם שוקולד צ'יפס חלב-טופי)

אופן הכנה:

  1. מתחילים בהכנת החמאה החומה –  במחבת שמים את החמאה וממסים על להבה נמוכה. ממשיכים לערבב עד שמתחילה לקבל צבע ענבר. מסננים את המשקעים ומניחים להתקרר מעט.
  2. בקערת המיקסר עם וו מטרפה שמים את הסוכר והביצים ומקציפים עד קבלת קרם בהיר ואוורירי.
  3. מוסיפים את החמאה החומה בזרם איטי עד שנטמעת בתערובת.
  4. מוסיפים את ריבת החלב ומקציפים עד שגם היא נטמעת.
  5. מחליפים את וו המיקסר לוו גיטרה ומוסיפים את הקמח ב-2 פעמים, עד שמתקבלת בלילה אחידה. המרקם צריך להיות רך ומעט דביק (כשנוגעים עם האצבע נשארים ממש מעט פירורים על היד, לא ממש בלילה רטובה).
  6. מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומקפלים פנימה בעזרת מרית.
  7. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים תלוליות של בלילה במרווחים. מועכים מעט עם הידיים כל תלולית, ומפזרים מעל עוד מעט שוקולד צ'יפס.
  8. אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות עד שמתחילים להזהיב, ולמטה יש להם צבע חום-זהוב יפה.
  9. מניחים להתקרר מעט לפני שמפרידים מהתבנית.
  10. שומרים בקופסה סגורה היטב.

מקווה שתהנו,
טליה

8 תגובות בנושא “מנגנון אל-כשל

  1. סקרנת אותי עם החמאה החומה. מכירה את השיטה, אף פעם לא ניסיתי. טוב שיש אתגרים 🙂 רק אחרי ההמסה והסינון 100 גר' המקוריים זה כבר לא 100 גר' של התוצר הסופי, לא?…

    צודקת לגבי העומס החודש… אצלנו בנוסף לחג ושני אתגרים גם היו שני ימי הולדת… אוי, הקלוריות… כבר ביקשתי ממור חודש הבא- אתגר עלי בייבי 🙂

  2. פינגבאק: משפחת סימפסון | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *