בדרך לחתונה עוצרים בתל אביב


אני זוכרת את מסיבת הרווקות הראשונה שהייתי בה – זה היה לפני 12 שנים, לכבוד חתונתה הקרבה של אחת מבנות דודותיי היקרות. היינו כמה חברות ובנות משפחה שיצאו לחגוג במסעדה. אז הקונספט היה עוד חדש – לא היו את המסיבות המטורפות לעתים שעושים היום. אבל מה לעשות – כשאנחנו מאמצים מנהג – אנחנו עושים את זה עד הסוף.

בקרוב מאוד חברה תחגוג את נישואיה לבחיר ליבה, ובין מסיבת החינה, לחתונה, לשבת החתן – ביום חמישי האחרון נפגשנו לחגוג גם את מסיבת הרווקות המתבקשת. אומנם חשפן לא היה, אך הייתה מיסטיקנית, והיה אלכוהול, ואוכל וקריוקי, ובעיקר – היה שמייח!

לפי ויקיפדיה "מסיבת רווקות כוללת לרוב שתייה לשוכרה וזוהי הזדמנות מיוחדת בה הנורמות החברתיות מאפשרות לנשים להשתכר בפומבי. צריכת האלכוהול המרובה מאפשרת שחרור ממוסכמות ועיסוק מוחצן במין באופן המזוהה סטראוטיפית עם גבריות. ‏שתיית האלכוהול מאפשרת לכלה פריקת מתח במהלך התקופה הלחוצה של ההכנות לחתונה במהלכן היא אמורה להפגין אופטימיות ולא לבטא חרדות מהנישואין. עבור האורחות האלכוהול משחרר עכבות ומשמש כ"תרוץ" להצדקת התנהגות מינית משוחררת. "

ואם באלכוהול עסקינן, מה מתאים למסיבת רווקות יותר מאשר דובונים שיכורים?

את הדובונים האלה לימד אותי להכין אחי הגדול. זמן ההכנה הוא כשבועיים, אבל הם בהחלט שווים את זה. אין פה ממש כמויות מדויקות, זה עובד יותר לפני הרגש. שמים בקערה דובוני גומי ומכסים בוודקה או בכל אלכוהול שקוף אחר (חשוב שהיה שקוף, כדי שהצבעים של הדובונים יישמרו. אם משתמשים באלכוהול עם צבע, אז הדובונים נהיים בצבע עכור ולא מוגדר). מדי יום-יומיים מערבבים את הדובונים שבכלי, ובכל פעם שרואים שהאלכוהול נספג מוסיפים עוד קצת. אני יכולה לומר שלכמות של כ-300 ג' דובונים השתמשתי בבערך 750 מ"ל של וודקה (או 750 גרם, אם אתם רוסים). בתמונה מס' 3, אפשר לראות את הלפני ואחרי. יודעים שהדובונים מוכנים כאשר נוגסים בהם והם לא קשים במרכזם. ראו הוזהרתם – הדובונים האלו די חזקים – כל דובון הוא כמו שוט קטן של וודקה.

הערה חשובה: את הדובונים יש לשמור במקרר עד רגע ההגשה עצמו, כיוון שהם פשוט נמסים בחום – האלכוהול שהם ספגו "ממיס" את הג'לטין שלהם, ואם הם יישארו בחוץ יותר מדי זמן תקבלו שלוליות צבעוניות של אלכוהול.

אצל הדתיות קיימת מקבילה למסיבת רווקות והיא ה"שבת כלה", שבה גם כן נפגשות חברות הכלה בשבת שלפני החתונה כדי לחגוג. בעוד שמסיבת הרווקות המתנות בדר"כ מתרכזות בחדר המיטות, בשבת כלה למתנות יש לרוב אופי קצת אחר, לעתים דתי יותר (כגון ברכות כלה מעוטרות). התמונות מעל ומתחת אומנם לא קשורות לאוכל, אבל כיוון שטרחתי רבות על הכנת כרית לטבעות כמתנה לכלה, אני מרשה לעצמי להשוויץ בה קצת.

וכיוון שאין מסיבה בלי אוכל, גם במסיבה הזאת כל אחת מהבנות הביאה משהו טעים (בכל זאת, צריך לאכול משהו לפני שמתחילים לשתות דובונים, זאת אומרת, לפני שמתחילים לשתות אלכוהול). אני התנדבתי להכין משהו בגזרת המתוקים, וכמו שציינתי מקודם – כאשר אנחנו מאמצים מנהג, אנחנו עושים את זה עד הסוף.

ידעתי שאני רוצה להכין קאפקייקס בקישוט חתן כלה, אבל באיזה טעמים להכין את הקאפקייקס? אחרי הרבה מחשבה ותכנונים, החלטתי להכין את החתן בטעמים חזקים של שוקולד מריר ואספרסו, ואילו להכין את הכלה בטעמים מעודנים של מנגו ותבלינים. גם יפה וגם אופה.

אז אחרי כל הדיבורים האלו, מוכנים להתחיל?

מה אנחנו צריכים? – מתחילים ב- 200 ג' חמאה רכה יחד עם 1 כוס סוכר, ו-4 ביצים שלמות. בקערה נפרדת מערבבים 1 גביע יוגורט בטעם מנגו יחד עם 1 קופסה של תרכיז מנגו קפוא ומופשר,
פחות 3 כפות (את שאר התרכיז אנחנו צריכים לציפוי). בקערה השלישית מנפים 1/2 2 כוסות קמח יחד עם 1 אבקת האפייה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית קינמון ו-1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון.

מקציפים יחד את החמאה ואת הסוכר עד קבלת קרם בהיר ואחיד. מוסיפים 4 ביצים שלמות, אחת אחרי השנייה (מקציפים כדקה-שתיים בין ביצה לביצה). מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת תערובת המנגו לבלילה, כאשר מתחילים ומסיימים ביבשים. מקציפים עד קבלת תערובת אחידה.

מרפדים תבנית קאפקייקס בעטרות נייר (לכבוד המאורע הנוכחי נבחרו עטרות נייר מלובבות במיוחד) וממלאים כל שקע בבלילה עד כ-3/4 מהגובה. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות (בודקים שמוכן ע"י מבחן הדקירה). מניחים בצד להתקרר לפני שמקשטים.

מכינים את הקרם – בקערה אחת מקציפים 1 מיכל שמנת המתוקה יחד עם 2 כפות פודינג וניל. בקערה נפרדת מקציפים מעט 1 מיכל של גבינת שמנת (מומלץ להשאיר את הגבינה מעט בחוץ כדי של תהיה קרה מדי – כך קל יותר לרכך אותה בהקצפה) יחד עם 3 כפות תרכיז המנגו ששמרנו בצד. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.

ממלאים שקית זילוף בקרם, ומזלפים מעל הקאפקייקס המוכנים.

*****

עכשיו כשקאפקייק אחד מאחורינו אפשר להתחיל עם השני.

אז מה אנחנו צריכים? – מתחילים ב-3 ביצים שלמות יחד עם 3/4 1 כוסות סוכר (בקאפקייקס הזה כמות הסוכר גדולה יותר גם בגלל השימוש בשוקולד מריר ואספרסו חזק, וגם בגלל שבקאפקייקס הקודם תרכיז המנגו והיוגורט הוסיפו מתיקות משלהם).

בסיר ממסים את 200 ג' שוקולד מריר יחד עם 200 ג' חמאה. מניחים להתקרר מעט בצד.

בקערה נפרדת מנפים 2 כוסות קמח יחד עם 2 כפות קקאו, 1 אבקת האפייה, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית סודה לשתייה.

מכינים אספרסו ארוך (אם אין מכונת אספרסו מכינים 3/4 כוס קפה נמס חזק מאוד) ומערבבים עם 3 כפות (אפשר להשתמש במכסה למדידה) של וודקה ואן גוך בטעם דאבל אספרסו. אם אין, אפשר להחליף בכמות שווה של ליקר קפה אחר או בוויסקי.

במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד קבלת תערובת בהירה, תפוחה ואורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס בעדינות לבלילה, תוך הקצפה במהירות נמוכה-בינונית, עד שהשוקולד נטמע לחלוטין בתערובת.

מוסיפים את תערובת הקמח ואת האספרסו לסירוגין לבלילה, כאשר מתחילים ומסיימים ביבשים.

מרפדים תבנית קאפקייקס בעטרות נייר (גם פה השתמשתי בעטרות נייר עם לבבות – בכל זאת, מסיבת רווקות, צריך להתאים לאירוע) וממלאים כל שקע בבלילה עד כ-3/4 מהגובה. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות (בודקים שמוכן ע"י מבחן הדקירה). מניחים בצד להתקרר לפני שמקשטים.

מכינים את הקרם לציפוי – שוברים 100 ג' שוקולד מריר לקוביות. מחממים 1/2 כוס  שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד יחד עם האספרסו קצר חם (או 1/4 כוס קפה נמס חזק). מוסיפים שתי כפות אבקת סוכר. מניחים לדקה ואז מתחילים לערבב בעדינות, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים להתקרר במקרר למשך כחצי שעה.

בקערה אחת מקציפים את יתרת מיכל השמנת המתוקה יחד עם שתי כפות פודינג וניל עד קבלת קרם יציב. בקערה אחרת מקציפים מעט 1 מיכל גבינת שמנת, כדי לרכך אותה מעט (שוב, מומלץ להשאיר את הגבינה מעט בחוץ לפני השימוש). מוסיפים לגבינת השמנת את תערובת השוקולד הנמסה ומערבבים. מוסיפים את הקצפת תנועות קיפול בעזרת מרית.

ממלאים שקית זילוף בקרם, ומזלפים מעל הקאפקייקס המוכנים.

*****

עכשיו כשהקאפקייקס מוכנים, אפשר להתחיל עם הקישוט. אגב – אומנם ההסבר ניתן פה בסוף, אך בפועל הכנתי את הקישוטים יום קודם ושמרתי במקרר עד השימוש.

הנה החומרים הדרושים לקישוט –

  • חותכן עגול (לא בתמונה) – בקוטר של עטרות הנייר שנשתמש בהן.
  • חותכן בצורת לב.
  • בצק סוכר בצבעים שחור, לבן וגוף (אפשר לקנות צבוע או לצבוע לבד עם צבעי מאכל).
  • רויאל אייסינג לבן (מתכון כאן).
  • לקישוט – נצנצים אכילים, סוכריות פנינה בצבע לבן ובכל צבע אחר שרוצים.
  • סכין חדה לא משוננת.
נתחיל בהכנת הכלה:

כמו שברידוד בצק מקמחים את משטח העבודה, גם בעבודה עם בצק סוכר יש צורך ב"קימוח", רק שמשתמשים באבקת סוכר במקום בקמח. מתחילים ברידוד בצק סוכר בצבע גוף, ובקריצת עיגולים בעזרת החתוכן העגול. חותכים כמות המתאימה למס' הקאקפייקס שמכינים, עם זאת מומלץ להכין 2-1 אקסטרה, למקרה של פיקשוש או תאונה. מרדדים גם את בצק הסוכר הלבן וחותכים למספר שווה של עיגולים.

בעזרת חותכן הלב ניצור את מחשוף השמלה. בעצם משתמשים רק בחלק העליון של החותכן, כיוון שהחלק התחתון של בצק הסוכר הלבן נשאר עגול.

"מדביקים" את השמלה הלבנה לעיגול בצבע גוף בעזרת מעט רויאל אייסינג. לאחר מכן מקשטים את השמלה בעזרת רויאל אייסינג, סוכריות פנינים ונצנצים אכילים. כיאה לכל כלה, מוסיפים גם שרשרת "פנינים" יפה.

והנה כל הכלות, מקושטות ומנוצנצות, כל כלה לפי דרכה. מסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה. אפשר לשמור במקרר עד השימוש.

לאחר שהקאפקייקס עצמם מוכנים ומזולפים בקרם, פשוט מניחים עיגול של קישוט כלה על כל קאפקייק. הקרם דואג לכך שהקישוט לא יזוז מהמקום. בהתאם לצבעים, הקאפקייקס מנגו שימשו לכלות.

*****

כיוון שאין כלה בלי חתן, כך מכינים את קישוט החתנים:

מתחילים בקריצת עיגולים שחורים ולבנים – הלבן ישמש כבסיס בעוד שהשחור ישמש הן לחליפה והן לעניבה (בכל זאת, האירוע דורש חגיגיות מסוימת).

מתוך כל עיגול שחור חותכים משולש גדול (מסתבר ששכחתי לצלם את זה, אבל נראה לי שברור מספיק משאר התמונות). את השאר "מדביקים" לבסיס הלבן בעזרת מעט רויאל אייסינג. מתוך המשולש שנשאר חותכים בעזרת סכין חדה צורה של עניבה. לחלופין, אפשר ליצור עניבת פרפר וכפתורים (אם לצטט את הדוקטור – Bow ties are cool).

הנה מונחים כל החתנים לצד כלותיהם, על מגש מרופד בנייר אפייה.

לאחר שהקאפקייקס עצמם מוכנים ומזולפים בקרם, פשוט מניחים עיגול של קישוט חתן על כל קאפקייק. הקרם דואג לכך שהקישוט לא יזוז מהמקום. בהתאם לצבעים, הקאפקייקס שוקולד-אספרסו שימשו לחתנים.

ועכשיו, קבלו את החתן והכלה במחיאות כפיים סוערות.

במסיבה עצמה הן סודרו יפה על מעמד חגיגי. רק להושיט יד ולקחת 🙂

 

קאפקייקס מנגו מתובל (כמות: 24-20 קאפקייקס)
לקאפקייקס –
200 ג' חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 ביצים שלמות
1/2 2 כוסות קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1 גביע יוגורט בטעם מנגו
1 תרכיז מנגו קפוא ומופשר – פחות 3 כפות

לקרם –
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
1 גביע גבינת שמנת (כגון נפוליאון)
3 כפות תרכיז מנגו קפוא ומופשר

אופן הכנה:

  1. מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד קבלת קרם בהיר ואחיד.
  2. מוסיפים 4 ביצים שלמות, אחת אחרי השנייה (מקציפים כדקה-שתיים בין ביצה לביצה).
  3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים. בקערה נפרדת מערבבים את היוגורט יחד עם תרכיז המנגו.
  4. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת תערובת המנגו לבלילה, כאשר מתחילים ומסיימים ביבשים.
  5. מרפדים תבנית קאפקייקס בעטרות נייר וממלאים כל שקע בבלילה עד כ-3/4 מהגובה. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות (בודקים שמוכן ע"י מבחן הדקירה). מניחים בצד להתקרר לפני שמקשטים.
  6. מכינים את הקרם – בקערה אחת מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג וניל. בקערה נפרדת מקציפים מעט את גבינת השמנת יחד עם תרכיז המנגו. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
  7. ממלאים שקית זילוף בקרם, ומזלפים מעל הקאפקייקס המוכנים.

 

קאפקייקס שוקולד אספרסו (כמות: 24-20 קאפקייקס)
לקאפקייקס –
200 ג' חמאה
200 ג' שוקולד מריר
3 ביצים שלמות
3/4 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 כפות קקאו
1 אספרסו ארוך (או 3/4 כוס קפה נמס חזק מאוד)
3 כפות של וודקה דאבל אספרסו (של ואן גוך). אם אין אפשר להחליף בכמות שווה של ליקר קפה אחר או בוויסקי.

לקרם –
100 ג' שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 אספרסו קצר (או 1/4 כוס קפה נמס חזק מאוד)
2 כפות אבקת סוכר
1 גביע גבינת שמנת (כגון נפוליאון)
1 מיכל שמנת מתוקה (פחות 1/2 כוס)
2 כפות פודינג וניל

אופן הכנה:

  1. בסיר ממסים את השוקולד יחד עם החמאה. מניחים להתקרר מעט בצד.
  2. במיקסר מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר עד קבלת תערובת בהירה, תפוחה ואורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס בעדינות לבלילה, תוך הקצפה במהירות נמוכה-בינונית, עד שהשוקולד נטמע לחלוטין בתערובת.
  3. מנפים את הקמח יחד עם הקקאו, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה. את האספרסו מערבבים יחד עם הוודקה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ואת האספרסו לסירוגין לבלילה, כאשר מתחילים ומסיימים ביבשים.
  5. מרפדים תבנית קאפקייקס בעטרות נייר וממלאים כל שקע בבלילה עד כ-3/4 מהגובה. אופים בחום 180 מעלות כ-15 דקות (בודקים שמוכן ע"י מבחן הדקירה). מניחים בצד להתקרר לפני שמקשטים.
  6. מכינים את הקרם – שוברים את השוקולד לקוביות. מחממים את השמנת ושופכים על השוקולד יחד עם האספרסו החם. מוסיפים שתי כפות אבקת סוכר. מניחים לדקה ואז מתחילים לערבב בעדינות, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים להתקרר במקרר למשך כחצי שעה.
  7. בקערה אחת מקציפים את השמנת המתוקה שנשארה יחד עם שתי כפות פודינג וניל עד קבלת קרם יציב. בקערה אחרת מקציפים מעט את גבינת השמנת, כדי לרכך אותה. מוסיפים לגבינת השמנת את תערובת השוקולד הנמסה ומערבבים. מוסיפים את הקצפת תנועות קיפול בעזרת מרית.
  8. ממלאים שקית זילוף בקרם, ומזלפים מעל הקאפקייקס המוכנים.

מקווה שתהנו,
טליה.

 

 

6 תגובות בנושא “בדרך לחתונה עוצרים בתל אביב

  1. אלוהים חילק יותר מידי כישרון לאנשים מסויימים ואת ביניהם. כולי קנאה וגאווה, את מדהימה.

  2. מדהים ביופיו!!! מסכימה עם נגה… אין מה לעשות, חלקנו יודעים לבשל ולאפות בצורה מופלאה וחלקנו יודעים רק לאכול בצורה מופלאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *