היום שאחרי

אנשים מניחים הרבה פעמים שבגלל שאני אוהבת לבשל אני היחידה שמבשלת בבית (חוץ מהאמא המדהימה שלי, כמובן), אבל זה לא בדיוק המצב. נכון, רוב הבישולים והאפייה בבית נעשים ע"י אמא שלי ועל-ידי, אבל כל אחד משלושת האחים שלי הוא בשלן בחסד, ולכל אחד תחום ההתמחות שלו.

אחי הגדול, למשל, מכין את המלבי הטעים ביותר ביקום (ואני לא מגזימה), הכאנפה שלו פשוט הורסת, ואני לא אתחיל אפילו לדבר על הפונדט ריבת חלב שהוא מכין (ניסיתם כבר את המתכון הזה של בצק אלים? המילה היחידה שיכולה לתאר אותו היא גאונות). אחי הקטן מתמחה בסדוויצ'ים, טוסטים ושות' – כל אחד מהם הוא יצירת אומנות מרהיבה, אבל הוא אוהב להתעסק גם עם דברים קצת יותר מסובכים – כמו השבת שבה החליט לפנק אותנו בטורטלני בשר ברוטב ירקות שורש ויין (לא הייתי מתנגדת למנה כזאת עכשיו). אחי האמצעי מכין צ'ילי קון קרנה מדהים, והשמועות אומרות שלחברים שלו הוא מכין מיני סושי טעימים, אבל ה-התמחות שלו היא עוגת הגבינה. כשלמישהו בבית מתחשק עוגת גבינה ישר פונים למומחה. אף אחד לא מצליח לעשות את העוגה הזאת טוב יותר ממנו, אחרי הכול – זה לא המתכון זה הטאץ'.

האדם היחיד בעולם כולו שמכין את המתכון הזה טוב יותר מאחי, היא כוכי – החברה של ההורים שלי, וזו שנתנה לנו את המתכון מלכתחילה. אם תהיתם איזה טעם יש לענן אז יש לו את הטעם של העוגה של כוכי – קלילה, אורירית ומתקתקה – בדיוק כמו שאני אוהבת את עוגת הגבינה שלי.

המתכון הפעם הוא לא בדיוק המתכון המקורי של כוכי, מפני שהחלטתי להכין את העוגה בספונטניות ולא היו לי את הגבינות המתאימות בבית, אז אלתרתי עם מה שהיה. בנוסף, החלטתי להוסיף לעוגה שכבה של ריבת אוכמניות (כנראה בפרץ של נוסטלגיה לעוגת גבינה שדודה שלי הייתה מכינה פעם). התוצאה הייתה מצוינת, במיוחד ביום שאחרי (כמו רוב עוגות הגבינה, אגב). אומנם לא קלילה ואוורירית כמו העוגה של כוכי, אבל ממש ממש טעימה.

אז, מוכנים להתחיל?

בקערת המיקסר שמים 1 גביע גבינת נפוליאון (16%), 2 גביעי גבינת שמנת חמוצה (9%), 2 סוכר וניל,
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג, 3 כפות מלאות קורנפלור ו-6 חלמונים.

הערה: במתכון המקורי שמים 700 ג' גבינה לבנה 5% (בערך 3 גביעים פחות כף) ו-3 כפות אשל, אבל הפעם השתמשתי בגבינות שהיו לי בבית, שזה גביע גבינת נפוליאון (16%) ו-2 גביעי גבינת שמנת חמוצה (9%). בשתי הגרסאות יוצאת עוגה מאוד טעימה, עם זאת, כמו שאמרתי קודם, בגרסה המקורית העוגה יוצאת קלילה יותר.

מקציפים במהירות גבוהה למשך 4-3 דקות.

בנפרד מקציפים 6 חלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר
(ב-4-3 פעמים). אם יש לכם קרם אוף טרטר, אני אוהבת להוסיף מעט לסוכר, אבל אם אין לא חובה. מקציפים במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב.

מוסיפים כשליש מהחלבונים לתערובת הגבינות ומערבבים. לא צריך להיות עדינים, זה בעיקר כדי לרכך מעט את התערובת לפני שמוסיפים את יתרת החלבונים.

מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.

מערבבים רק עד קבלת בלילה אחידה. זהירות לא לערבב יותר מדי, זה יכול לגרום לעוגה ליפול לאחר האפייה.

שופכים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 28.

שמים את התבנית בתבנית גדולה יותר וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד 1/3 הגובה.

אופים בחום 200 מעלות למשך 10 דקות, ואז מנמיכים ל-170 מעלות ואופים עוד שעה.
חשובלא מוצאים את העוגה ישר מהתנור, אלא משאירים אותה בתנור הסגור למשך כ-20 דקות, לאחר שכיבינו אותו (כדי שהעוגה לא תיפול). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותה.

מקציפים 1 מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות פודינג וניל עד קבלת קצף יציב.

מורחים את הקצפת על העוגה באחידות.

שמים מעל ריבת אוכמניות בנדיבות. אפשר להחליף את הריבה בכל ריבה אדומה אחרת (פטל, תות וכו').

מוציאים בעדינות מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

בתיאבון

וחג שבועות שמח!

עוגת גבינה ואוכמניות
1 גביע גבינת נפוליאון (16%)
2 גביעי גבינת שמנת חמוצה (9%)
[אפשר להמיר ב-700 ג' גבינה לבנה 5% (בערך 3 גביעים פחות כף) ו-3 כפות אשל]
2 סוכר וניל
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג
3 כפות מלאות קורנפלור
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
ריבת אוכמניות (אפשר להחליף בכל ריבה אחרת של פירות יער – פטל, תותים וכו')

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר מקציפים את הגבינות יחד עם הסוכר וניל, האינסטנט פודינג, הקורנפלור והחלמונים למשך 4-3 דקות.
  2. בנפרד מקציפים את החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר
    (ב-4-3 פעמים). מקציפים במהירות גבוהה עד קבלת קצף יציב.
  3. מוסיפים כשליש מהחלבונים לתערובת הגבינות ומערבבים. מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
  4. שופכים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 28. שמים את התבנית בתבנית גדולה יותר וממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד 1/3 הגובה.
  5. אופים בחום 200 מעלות למשך 10 דקות, ואז מנמיכים ל-170 מעלות ואופים עוד שעה. חשוב: לא מוצאים את העוגה ישר מהתנור, אלא משאירים אותה בתנור הסגור למשך כ-20 דקות, לאחר שכיבינו אותו (כדי שהעוגה לא תיפול).
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמצפים אותה.
  7. מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל עד קבלת קצף יציב.
  8. מורחים את הקצפת על העוגה ושמים מעל ריבת אוכמניות בנדיבות.

מקווה שתיהנו, וחג שמח!
טליה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *