שני סלטי סלק

אחד הדברים האהובים עליי במטבח הישראלי (ונעזוב לרגע בצד את הדיון לגבי מה זה מטבח ישראלי) זה השימוש הנרחב בירקות ובפירות: טריים, קלויים, צלויים, מבושלים, מוחמצים – מה שבא ברוך הבא. אני זוכרת שכשהייתי בלונדון בפעם הראשונה הייתי ממש בסוג שוק תרבותי מהמחסור המשווע של ירקות בתפריטים שלהם. לא היה דבר כזה תוספת של ירק לצד מנה עיקרית, וסלטים היו סוג של חייזרים בנוף המקומי. בפעם הראשונה שנתקלתי שם בתפוח, באיזה סוג של פיצוציה בתחנת המטרו לא פחות ולא יותר, ממש התרגשתי.

אצלנו בארץ כל שיפודיה ממוצעת מציעה לפחות 10 סוגי סלטים, וארוחת שישי היא לא ארוחת שישי בלי כמה סלטים על השולחן. לאחר תקופה ארוכה שהבלוג היה מלא רק במתכוני אפייה (לא שזה בהכרח דבר רע ;-)), השבוע הזה יוקדש לסלטים – חיים, מבושלים, צלויים, צבעוניים וטעימים.

היום נתחיל עם אחד הירקות האהובים עליי – הסלק. באמת שאני אוהבת הכול בירק הזה – הצבע המהם שלו, הטעם האדמתי והריח המשכר. ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לכם לגבי השימוש בסלק זה שלא תבשלו אותו במים – הוא מאבד הרבה מהתכונות התזונתיות שלו, שלא לדבר על הצבע היפה שדוהה. אני אוהבת לצלות אותו בתנור – כך הוא שומר על כל הערכים התזונתיים, על הצבע המהמם ועל המתיקות הייחודית שלו.

אגב, זוכרים שפעם, במקום פרסומות לשתייה ממותקת ולחטיפים, היו עושים פרסומות לפירות ולירקות?

אז, מוכנים להתחיל?

סלט סלק וכוסברה
זהו אחד הסלטים האהובים אצלנו בבית, ובאופן אישי אני מעדיפה אותו בהרבה מאשר את הגרסה המוכרת יותר עם השום והכמון…

  1. שוטפים היטב 5-4 סלקים קטנים-בינוניים ויפים (או 3-2 גדולים) וקוטמים להם את הקצוות.
  2. עוטפים בנייר כסף ואופים בחום 200 מעלות, למשך כשעה (תלוי בגודל שלהם). יודעים שהם מוכנים כאשר דוקרים אותם בסכין והוא חודר בקלות.
  3. לאחר שהסלקים מתקררים מעט, מסירים את נייר האפייה ומקלפים את הסלקים. בשלב זה הקליפה של הסלק מתקלפת ממש בקלות בידיים.
  4. חותכים את הסלקים לחצי ואז שוב לחצי ואז לפרוסות בעובי בינוני. אם הסלקים קטנים, מספיק לחתוך לחצי ואז לפרוסות.
  5. מוסיפים בצל אחד (לבן או סגול לבחירתכם), מקולף וחתוך באותו אופן כמו הסלק.
  6. מוסיפים חופן גדול של כוסברה קצוצה (לפחות חצי צרור, אפשר קצת יותר).
  7. מתבלים במלח לפי טעם, כשליש כוס שמן (רגיל, כגון חמניות, קנולה וכו' – לא שמן זית!), וכשליש חומץ רגיל (לא בלסמי, בן-יין וכו').
  8. מערבבים היטב. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך.
  9. שומרים במקרר בקופסה סגורה היטב. הסלט נשמר לפחות שבוע, ואפילו יותר, וטעמו משתבח עם הזמן (הוא הכי טעמי בימים השני והשלישי).

###

סלט קרפצ'ו סלק 
הסלט הצבעוני הזה הוא תוצאה של ביקור בשוק האיכרים. בדר"כ אני עושה אותו מסלק רגיל, וכך או כך יוצא מצוין 🙂 

  1. שוטפים היטב 5-4 סלקים קטנים ויפים (או 2 גדולים) וקוטמים להם את הקצוות.
  2. עוטפים בנייר כסף ואופים בחום 200 מעלות, למשך כשעה (תלוי בגודל שלהם). יודעים שהם מוכנים כאשר דוקרים אותם בסכין והוא חודר בקלות.
  3. לאחר שהסלקים מתקררים מעט, מסירים את נייר האפייה ומקלפים את הסלקים. בשלב זה הקליפה של הסלק מתקלפת ממש בקלות בידיים.
  4. בעזרת מנדולינה חותכים לפרוסות דקות.
  5. מסדרים יפה במעגלים על צלחת הגשה.
  6. מפזרים מעל שמן זית איכותי, חומץ בלסמי טוב (עדיף מצומצם אם יש) ומלח גס.
  7. אפשר ואף מומלץ להוסיף מעל מעט צנוברים קלויים, או פרוסות שקדים קלויים.

מקווה שתהנו,
טליה

תגובה אחת בנושא “שני סלטי סלק

  1. פינגבאק: שני סלטי גזר צבעוניים | Ex Cocina

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *