יום הפאי – טארטלטים של סלק, גבינת עזים ותרד

אז היום (ה-14 למרץ, או ה-3.14 לפי הכתיב האמריקאי) הוא יום הפיי, היום שבו חוגגים את המספר פיי (הידוע כ-3.14) ע"י אכילת, כן – ניחשתם נכון, פאי! אבל השנה, בדיוק בשעה 9:26:53 יום הפיי אפילו מיוחד יותר. למה, אתם שואלים? בגלל זה:

בשנה שעברה חגגנו את יום הפיי עם פאי מושחת של בננות מקורמלות וקרם פקאנים, ולפני שנתיים חגגו עם פאי קוקוס הורס. השנה, לרגל המאורע, נחגוג קצת אחרת* – עם פאיים (או טארטלטים) אישים מלוחים של סלק, תרד וגבינות עזים. למרות השם המפוצץ, מדובר במתכון די פשוט להכנה, ובהחלט אחד הטעימים שהכנתי (ולכן התמונות הלא מחמיאות מבאסות אף יותר).

*למען הגילוי הנאות אני אתוודה בבושה שקצת שכחתי מיום הפאי עד אתמול והמתכון הזה מחכה כבר כמה זמן שאני אעלה אותו, אז פשוט ניצלתי את ההזדמנות, אבל תהיו סחבקים ואל תגלו, טוב? אני עוד עלולה להסתבך בקהילות מסוימות של אנשים שאוהבים פיי/פאי…

אז, מוכנים להתחיל?

שוטפים היטב את הסלק, קוטמים את הקצוות ועוטפים בנייר כסף. אופים בחום 200 מעלות כ-40 דקות עד שהוא מתרכך (דוקרים עם סכין חדה כדי לדעת). לאחר שהסלק מתקרר לחלוטין מקלפים את הקליפה ופורסים לפרוסות דקות.

קוצצים גס חבילת תרד, וחותכים לפרוסות דקות כרישה אחת גדולה. שמים במחבת עמוקה יחד עם
30 ג' חמאה ומערבבים, עד שהנוזלים מתאדים והכרישה והתרד רכים. מתבלים במלח ובפלפל (אפשר להוסיף גם מעט אגוז מוסקט) ומניחים בצד להתקרר מעט.

בקערה נפרדת מערבבים מיכל שמנת לבישול יחד עם ביצה אחת וגליל גבינת עזים, מגורר בפומפייה גסה. מוסיפים את תערובת התרד והכרישה ומערבבים.

מכינים את הקלתית – בקערה מערבבים 1/2 1 כוסות קמח, קורט מלח ו-100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (לא לעבד יותר מדי). מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חתיכה על משטח מקומח ואז מעבירים בעדינות לתבנית האישית. מחוררים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג ואופים 20-15 דקות בחום 200 מעלות, עד שהבצק זהוב.

מניחים בתחתית כל פאי פרוסה-שתיים של סלק (תלוי בעובי שחתכתם).

מעל את תערובת התרד והגבינות.

אופים כ-40-30 דקות בחום 180 מעלות, עד שהמילוי יציב ובעל גוון זהוב.

מגישים חם, עם סלט חי ליד. אני הגשתי עם סלט אנדיב ואגוזי מלך.

רוצים עוד מתכוני פאי/קיש/טארט?
מלוח:
טארט אגסים וגבינות עזים
פאי בטטה, פסטו וגבינת עזים
פאי כרישה
פאי פטריות

מתוק:
פאי בננה פקאן
פאי קוקוס
פאי תפוחים דבש וג'ינג'ר
טארט קרם פיסטוקים ודובדבנים
טארט עם קרם פטיסייר ופירות קיץ

טארטלטים של סלק, גבינת עזים ותרד (כמות: 6 טארטים אישיים, או טארט אחד בגודל  26)

לקלתית –
1/2 1 כוסות קמח
100 ג' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 ביצה

למילוי –
1 סלק בינוני
1 חבילת תרד טרי
1 כרישה גדולה
1 גליל גבינת עזים, מגוררת
1 מיכל שמנת לבישול
1 ביצה
מלח, פלפל שחור
30 ג' חמאה

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הסלק, קוטמים את הקצוות ועוטפים בנייר כסף. אופים בחום 200 מעלות
    כ-40 דקות עד שהוא מתרכך. לאחר שהסלק מתקרר לחלוטין פורסים לפרוסות דקות.
  2. קוצצים גס את התרד, ואת הכרישה חותכים לפרוסות דקות. שמים במחבת עמוקה יחד עם החמאה ומערבבים, עד שהנוזלים מתאדים והכרישה והתרד רכים. מתבלים במלח ובפלפל (אפשר להוסיף גם מעט אגוז מוסקט) ומניחים בצד להתקרר מעט.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת יחד עם הביצה והגבינה. מוסיפים את תערובת התרד והכרישה ומערבבים.
  4. מכינים את הקלתית – בקערה מערבבים את הקמח, המלח והחמאה עד קבלת תערובת פירורית.
  5. מוסיפים את הביצה ומעבדים את הבצק עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (לא לעבד יותר מדי).
  6. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים כל חתיכה על משטח מקומח ואז מעבירים בעדינות לתבנית האישית.
  7. מחוררים את התחתית והדפנות בעזרת מזלג ואופים 20-15 דקות בחום 200 מעלות, עד שהבצק זהוב.
  8. מניחים בתחתית כל פאי פרוסה-שתיים של סלק (תלוי בעובי שחתכתם) ומעל את תערובת התרד והגבינות.
  9. אופים כ-40-30 דקות בחום 180 מעלות, עד שהמילוי יציב ובעל גוון זהוב.

בברכת, שתזכו לספרה הבאה,
טליה

2 תגובות בנושא “יום הפאי – טארטלטים של סלק, גבינת עזים ותרד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *