כך הולכים השותלים

מכירים את זה שיש לכם רעיון בראש אבל אתם לא בדיוק יודעים איך להוציא אותו לפועל, או מה תהיה התוצאה הסופית? זה פחות או יותר הסיפור של העוגיות האלו. כבר כמה זמן מסתובב לי הרעיון בראש להכין עוגיות חמאה פריכות עם פקאן ובננה, אבל מה לעשות ש"בננה" ו"פריך" לא ממש הולך ביחד. ואז ט"ו בשבט החל להפגין נוכחות, עם כל הפירות המיובשים שלו בכל פינה אפשרית ופתאום נפל האסימון! (אח, אסימון, אינסטנט-נוסטלגיה). מה אם…. אני אקח בננה מיובשת, אטחן אותה לאבקה ואת זה אוסיף לעוגיות?

לומר לכם את האמת, לא הייתי בטוחה שזה יצליח. כלומר, הייתה לי הרגשה טובה לגבי זה, אבל קרה שטעיתי בעבר (אל תחשבו שרק בגלל שיש לי בלוג כל דבר שאני עושה מצליח לי – אתם רואים רק את הדברים הטובים, את הפאשלות אני שומרת לעצמי). החשש העיקרי שלי היה שאיכשהו הבננות יתרככו בזמן האפייה ויצרו מרקם מושיי (זאת מילה!) והעוגיות יאבדו את כל הפריכות שעמלתי להשיג.

לשמחתי, כל החששות שלי התפוגגו במהרה. העוגיות האלו זה אחד הדברים הטעימים שיצא לי להכין ever! הן יצאו בדיוק במרקם הפריך הזה שמתמוסס על הלשון, עם טעמי בננה עדינים וחתיכות פקאן קלויות, ועוד לא התחלתי לדבר על הריח שלהן. אני אדם די ביקורתי, במיוחד כלפי עצמי, אז תאמינו לי כשאני אומרת – את העוגיות האלו אתם חייבים לנסות!

אז, מוכנים להתחיל?

ראשית לוקחים 50 ג' של בננות מיובשות וטוחנים היטב במטחנת תבלינים. לאחר מכן מנפים את האבקה כדי להוציא את החתיכות הגדולות שסירבו להיטחן. את החתיכות הקטנות בכל זאת מוסיפים לתערובת.

לאחר מכן קולים בתנור 100 ג' פקאנים. הקלייה היא בחום 180 מעלות כ-10 דקות. אם רוצים, אפשר גם לקלות במחבת (ללא שמן). לאחר שהפקאנים התקררו, קוצצים אותם, לא לחתיכות גסות מדי אך גם לא לכדי אבקה.

שלב הקלייה הוא מאוד חשוב כיוון שההבדל בטעם בין פקאן קלוי לטרי (בעוגיות ובכלל) הוא עצום – אז אל תוותרו עליו.

בקערת המיקסר שמים 250 ג' חמאה רכה יחד עם 3/4 כוס סוכר דמררה (אפשר להמיר בסוכר לבן).

מקציפים עם וו גיטרה במהירות גבוהה מס' דקות, עד קבלת קרם חלק.

מנפים לתוך הקערה 1/2 2 כוסות קמח יחד עם קורט מלח. מוסיפים גם את אבקת הבננות. מערבבים כדקה, עד קבלת מסה אחידה.

מוסיפים את הפקאנים לתערובת ומערבבים עוד כחצי דקה, רק עד שהם נטמעים בתערובת.

בעזרת הידיים יוצרים כדורים מהבצק (אין צורך להרטיב אותן), ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה במרחק מה זה מזה. קחו בחשבון שהעוגיות תופחות מעט בזמן האפייה, אז אל תעשו כדורים גדולים מדי.

אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות, רק עד שהתחתית מתחילה להזהיב (למעלה הן נשארות די בהירות).

מניחים להתקרר מעט ואז מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

את העוגיות שומרים בקופסה סגורה היטב.

ט"ו בשבט שמח!

עוגיות חמאה-בננה-פקאן פריכות (הבסיס למתכון מכאן, עם שינויים ושדרוגים שלי)
250 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר דמררה
1/2 2 כוסות קמח
קורט מלח
50 ג' בננות מיובשות, טחונות לאבקה
100 ג' פקאנים קלויים וקצוצים

אבקת סוכר לפיזור

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר שמים את החמאה רכה יחד עם הסוכר דמררה ומקציפים עם וו גיטרה במהירות גבוהה מס' דקות, עד קבלת קרם חלק.
  2. מנפים לתוך הקערה את הקמח והמלח. מוסיפים גם את אבקת הבננות. מערבבים כדקה, עד קבלת מסה אחידה.
  3. מוסיפים את הפקאנים לתערובת ומערבבים עוד כחצי דקה, רק עד שנטעמים בתערובת.
  4. בעזרת הידיים יוצרים כדורים מהבצק (אין צורך להרטיב אותן), ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה במרחק מה זה מזה. קחו בחשבון שהעוגיות תופחות מעט בזמן האפייה, אז אל תעשו כדורים גדולים מדי.
  5. אופים בחום 180 מעלות כ-12-10 דקות, רק עד שהתחתית מתחילה להזהיב (למעלה הן נשארות די בהירות).
  6. מניחים להתקרר מעט ואז מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות.

מקווה שתהנו, וט'"ו בשבט שמח!
טליה

 

9 תגובות בנושא “כך הולכים השותלים

    • תודה 🙂

      לגבי הפוד פרוססור – סביר להניח שכן, רק אולי יקח לו קצת יותר זמן כדי ליצור אבקה ולא פירורים (למרות שאם הפירורים קטנים זה גם בסדר).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *