האדום המתוק הזה


ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי – אקס קוצ'ינה (ככה מבטאים את שם הבלוג, למקרה שתהיתם).
כמה מילים לגבי הבלוג הזה:
1. זהו בלוג שעוסק באוכל. כן, יש עוד הרבה כאלה, ולא, הוא לא ממציא מחדש את הגלגל, אבל אני מקווה שהוא בכל זאת יצליח לעניין ולחדש.
2. אין לי קונספט מוגדר לבלוג והוא לא מתמחה בתחום אחד בלבד. אני אוהבת לבשל, אני אוהבת לאפות, ובבלוג הזה יהיה הכול מהכול. בנוסף, אני מניחה שהקושי של המתכונים פה יהיה מגוון גם הוא – במהלך השבוע אני אוהבת לבשל פשוט ומהר, אבל בסופ"שים, בחגים, וכמובן – כשאני מארחת (ואני אוהבת לארח…), אני אוהבת להשקיע קצת יותר.
3. אני אוהבת שאריות. העוגה משבוע שעבר יכולה להיות קינוח שכבות בכוס השבוע, העוף מאתמול יכול להיות בסיס לסנדוויץ' לתפארת, הפירה שנשאר יכול להיות פשטידה מצוינת.

ועכשיו – האוכל.
בהמשך לנקודה שלוש, אני אוהבת לנצל שאריות, ובכך נכללים גם הפירות שהתיישנו. אז מה עם העגבניות שרי התקמטו כולן? במקום להשליכן היאורה, אפשר לעשות מהן אחלה ריבה.
טיפ של אמא: אמא שלי, שהיא אלופה בריבות, תמיד אמרת שחלק הראשון בהכנת הריבה הוא הכי חשוב. חשוב לערבב את הריבה היטב, ולוודא שכל הסוכר נמס לחלוטין, אחרת לאחר שהריבה מתקררת הסוכר מתקרש ומתקבלים גושי סוכר בתוך הריבה.

ריבת עגבניות שרי ונענע
1/2 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
3/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
2 כפות נענע קצוצה

אופן הכנה:
מערבבים את העגבניות והסוכר בסיר על להבה בינונית. מהר מאוד העגבניות מגירות את נוזליהן וזה עוזר להמיס את הסוכר. כאשר הריבה מתחילה לרתוח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שכל הסוכר נמס לחלוטין. בשלב זה מניחים לריבה לצמצם את הנוזלים, ומערבבים רק מדי פעם. כאשר הנוזלים הצטמצמו בערך למחצית, מוסיפים את מיץ הלימון (גם זה חלק חשוב במניעת קרישת הסוכר) וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הנענע הקצוצה. ברגע שהריבה מתקררת מעט ניתן להעביר לצנצנת.

מה שאני אוהבת בריבה הספציפית הזאת זה שהיא טעימה כלשעצמה, עם לחם וחמאה, אבל היא גם יכולה לשדרג הרבה מאכלים אחרים, כמו פטה כבד, או איזה סטייק טוב.

תהנו,
טליה.

 

שוטפים היטב את העגבניות, חוצים אותן ומודדים כמות.

מוסיפים את הסוכר ומערבבים

לערבב, לערבב, לערבב עד שכל הסוכר נמס לחלוטין

מוסיפים את הנענע

בתיאבון!

9 תגובות בנושא “האדום המתוק הזה

  1. הי, תודה על המתכון. אכן היום עשיתי את הריבה והיא יצאה מוצלחת למדי. אני הוספתי גם גרד ג'ינג'ר טרי שהוסיף לזה את הפיקנטיות שרציתי.

    • שמחה שאהבת! ג'ינג'ר זאת תוספת מעניינת שלא חשבתי לשלב עם העגבניות (מוסיפה בדר"כ לריבות אחרות). אני צריכה לנסות בהזדמנות גם 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *